Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Videohighlights

 

Utklassning i höstpremiären!

Det blev en fantastisk tisdageftermiddag för alla med FV-hjärtan som var med och vittnade när Friska Viljor spelade ut Umedalen på Skyttis konstgräsplan. 9-2 och ett spelhumör som tydde på revanschlusta, beslutsamhet och fotbollsglädje.

Målfyrverkeriet inleddes redan i den 4e matchminuten då Daniel Johansson slår en frispark från höger som Henrik Näsström möter med pannan och nickar 1-0 till hemmalaget. Repliken från Umedalen kom bara 4 minuter senare då Johan Isaksson dundrade in kvitteringen snyggt efter att Viljorna försökt rensa undan en hörna. En viktig kvittering för bortalaget men inget som FV brydde sig om då Josip Pavic minuten senare hittar Luis Vasques som behärskat rullade in 2-1.

 

FV tar ledningen  Henrik Näsström nickar in 1-0 för hemmalaget.

 

Stämningen var fantastisk på läktaren där Mattsson och Berglund gjorde allt för att få med sig de 293 betalande att sjunga fram Gulsvarta matchen igenom, 3-1 gör Mattias Hägglund efter ett fint pass från Daniel Johansson, och 4-1 kommer sex minuter senare när Modou Saine använde volleyn i ett kliniskt avslut direkt på hörna. Umedalen hinner i slutskedet av halvleken få in en reducering och även om 4-2 i paus talar för Friska Viljor, så var det ändå en relativt jämn match så långt där hemmalaget var mer effektiva i avsluten.

 

I andra var det dock bara ett lag på banan. Betydligt färre bolltapp och ett snabbt anfallsspel där samtliga lagdelar var inblandade gjorde att Viljorna rusade ifrån Umedalen. Josip gör först 5-2 när han snyggt placerar in bollen efter ett instick i boxen av Daniel Johansson. Danne noterades således för sin fjärde assist, men för alla som känner DJ rätt så nöjer han sig inte förrän han själv fått göra en balja och det är precis vad som händer i FV´s sjätte mål. En kontring där Johansson använder Henrik Näsström som vägg och sedan dribblar bort målvakten Jim Grenholm i friläget.

 

-Snyggt mål!  Daniel Östman gratulerar Luis Vasquez efter hans fina 7-2. 

 

Bortalaget slutade med viss förståelse spela en bit in i andra halvlek och Viljorna kunde väldigt enkelt ta sig genom planen i anfall efter anfall. Luis Vasques knorrade in sjuan på frispark och Martin Sjöblom gjorde åttan och nian med en volley och ett friläge. Det är uppenbart att Friska Viljor inte är nöjda med din tabellposition, och att laget bestämt sig för att knyta näven och ta sig till säkrare mark. Nye tränaren LG Eriksson matchade en 4-5-1 uppställning med offensiva yttrar och sett till andra halvlek så fungerar spelformen brilliant då många spelare kommer med i anfallen.

 

Coach funderar  FV fick en smakstart på hösten. Glädjande för nya tränare L-G  Eriksson.


Härnäst väntar Piteå borta på lördag och skulle Friska Viljor skörda ännu en trepoängare där släpper troligtvis många tunga ryggsäckar som spelarna haft med sig efter vårsäsongen.

 

 

Kommentarer efter matchen

 

Tobias Ålander

-Äntligen islossning. Men trots siffrorna var det match en bra bit in i andra halvlek. Vi bjuder in dem i matchen när vi slarvar före deras 4-2-mål. Slutar vi med att skänka bort bollar i farliga lägen så tror jag på en rolig höst för FV.

 

Danne Johansson

-Det var ju lite nervöst första kvarten, men sen tog vi över mer och mer. När vi gör 3-1 tycker jag det känns som att vi äger matchen, och även fast 4-2 kommer innan halvtid så känner jag ingen oro. Sen stänger vi matchen helt tycker jag med ett tidigt 5-2-mål i andra. Efter det bjuder vi på riktig propagandafotboll resten av matchen.

 

Henrik Näsström

-Otroligt skönt att få vinna igen och dessutom göra det på det här sättet. Bra tempo och varierat anfallsspel, precis så bra som det har sett ut på träningarna. Kul för killarna i laget att få spela med "Samba-Janne" när han är på spelhumör. Joga Bonito!

 

Daniel Östman

-Som vanligt när FV spelar fotboll kan vad som helst hända. Nu gick ju allt vår väg, trots obligatoriska "två mål eller mer" insläppta så lyckas vi ta tre poäng. Rent chansmässigt är det ju en jämn match tills vi får in 6-2, och då kunde iaf jag andas ut. Våra offensiva spelare glänste verkligen idag, det var en härlig match att spela.


MÅL

 1-0  Henrik Näsström (ass Daniel Johansson)
Frispark av Danne som Henke möter med pannan. Nicken sitter otagbart för målvakten.

 1-1  Johan Isaksson
Hörna som nickas undan av FV. Isaksson möter bollen och klipper till från 25 meter. Bollen går stenhårt rakt upp i nättaket!

 2-1  Luis Vasquez (ass Josip Pavic)
Josip hittar Luis med en fin genomskärare. Friläe och ett säkert avslut i mål.

 3-1  Mattias Hägglund (ass Daniel Johansson)
Danne kommer fram på vänsterkanten. Han spelar in till en fristående Mattias som har fritt skottläge från fem meter. Målvakten räddar första skottet men kan inte göra något åt returen.
29 
 4-1  Modou Saine (ass Daniel Johansson)
Hörna av Danne. Modou klipper till på volley och målvakten hinner knappt reagera.
35 
 4-2  Simon Mårtensson
Snyggt lobbskott från 25 meter. Andreas står långt ute i straffområdet och det uppfattar Mårtensson.
37 
 5-2  Josip Pavic (ass Daniel Johansson)
Josip snappar upp bollen i straffområdet och klipper till med vänsterfoten. Bollen sitter lågt till vänster om målvakten.
52 
 6-2  Daniel Johansson (ass Henrik Näsström)
Danne och Henke har show när de sågar sig igenom Umedalens försvar. Till slut rundar Danne målvakten och sparkar in Viljornas snyggaste mål i matchen.
62 
 7-2  Luis Vasquez (ass Mattias Hägglund)
Luis skruvar in en frispark. Skottet går över muren och dyker sedan ner vid stolproten.
69 
 8-2  Martin Sjöblom (ass Josip Pavic)
Fint inlägg av Josip. Martin möter vid första stolpen och stöter in bollen i målet.
73 
 9-2  Martin Sjöblom (ass Daniel Gelfgren)
Underbar långboll i djupled av Gelfgren. Martin spurtar i djupled och lyckas till slut sätta bollen i nät.
85 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Henrik Näsström
55
Inga utvisningar