Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


VIDEOHIGHLIGHTS att ladda hem. (Kortare sammandrag än vanligt, alla mål finns med iaf)

Rösta på matchens snyggaste mål på webbfrågan!

 

Kort sammanfattning: Derby mot ärkerivalerna från Bredbyn. FV börjar starkast och tar ledningen med 1-0 genom Danne Johansson. Andundsjö brukar alltid starta dessa möten med högsta fart och våldsamt hög press. Detta var inte deras plan idag. hemmalaget spelar på bra och har lägen för ytterligare mål, men skärpan är dålig framför kassen. Dejan Dimovski, Anundsjös burväkare gör verkligen skäl för lönen när han håller siffrorna nere. Olyckligtvis för FV kommer kvitteringen halvvägs in i halvleken. Comebackande Dragan Kapcevic drar på en volley från 20 meter och skottet sitter i burgaveln. Resterande tid av halvleken är jämn spelmässigt utan några större målchanser.

Efter paus spelar FV dåligt. Passivitet och slarv är något som förekommer för det mesta. Dragan skjuter in ytterligare ett mål från distans och FV tvingas jaga vid 1-2. Tyvärr rinner Jacob Lindsmark igenom och 1-3 är ett faktum. FV är bleka vid denna tidpunkt i matchen och trots att Daniel Gelfgren nickar in 2-3 på slutet är FV aldrig nära poäng.

 

Ledning  Danne Johansson har just skjutit in 1-0 till Viljorna.

 

Tuffa tag  Som vanligt  i derbymatcherna blir en hel del närkamper.

 

Uppvaktad  Martin Sjöblom hade en Bredbybo som ett plåster på ryggen under större delen av matchen.

 

 

Korta kommentarer efter matchen

 

Daniel Johansson

-Det är synd att vi missar så mycket som vi gör i första halvlek. När det står 1-0 har vi ju tom bur för 2-0 men får inte in bollen. Nej, detta skulle vi avgjort innan paus.

 

Patrik Östberg

-Jävligt tråkigt, men så går det ibland.

 

Andreas Lindberg

-Jag tycker helt klart att vi var värda tre pinnar. I första halvlek har vi ett par vassa chanser. Men med bedrövliga avslut och dålig press på bollhållare blir det så här. Dragan fick vända och vrida som han ville, han är en fantastisk spelare.

 

Daniel Östman

-Ja, vad säger man? Hade vi fått  in 2-0 när vi har öppet mål kanske vi hade vunnit. Vi spelar stressat och gör mängder med misstag. Sen att lagen vi möter alltid lyckas med drömmål är en rolig gåta. Dragan gjorde en hyfsad comeback om man säger så.

 

Tobias Ålander

-Jag tycker vi ska avgöra matchen i första halvlek. Efter paus blir vi väldigt passiva. En positiv sak var Eriks spel på högerbacken. Nu gäller det att blicka framåt och ta nya tag mot Skellefteå nästa helg.


MÅL

 1-0  Daniel Johansson (ass Erik Dahlqvist)
Danne slår ett inlägg (var det meningen??) direkt i mål från kortlinjen.

 1-1  Dragan Kapcevic
Mottagning, volleyskott på andra tillslaget. Otagbart för Andreas i målet. Högsta klass av Anundsjös import.
19 
 1-2  Dragan Kapcevic
Dragan får driva relativt ostört inmot FV´s backlinje. Han tar skott från 20 meter och bollen smiter in i mål alldeles intill stolpen.
52 
 1-3  Jakob Lindmark
FV´s försvar står och tittar på när mellanbroder Lindmark pangar in 1-3 bakom Lindberg i målet.
78 
 2-3  Daniel Gelfgren (ass Daniel Östman)
Danne Ö slår en frispark från högerkanten. Gelfgren möter med pannan och nicken blir kraftfull och sitter i nät.
83 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Martin Sjöblom
59
 Daniel Östman
88
 Erik Dahlqvist
90
Inga utvisningar