Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Friska Viljor ställde upp med en kompakt 4-5-1 uppställning mot suveräna serieledarna Skellefteå FF i hopp om att eliminera spelytorna på egen planhalva. Hemmalaget tilläts ohotat ta sig till mittlinjen där de sedemera mötte ett samlat och disciplinerat bortalag. I och med de obefintliga ytorna centralt försökte SFF skicka längre bollar bakom Viljans ytterbackar men lyckades aldrig hota FV mer än att vaska fram en och annan hörna. FV var oftast kompakta när de vann boll och hade därför inte många aldernativ i anfallsspelet än att på så få tillslag som möjligt hitta kontrande yttermittfältare eller en ensam Mattias Hägglund på kropp. I en chansfattig första halvlek är det dock Viljorna som har den enda farliga målchansen. Henrik Näsström får bollen utanför straffområdet i samband med ett långt inkast. Skjuter på täckande försvarare och kan på returen passa Daniel Gelfgren som snyggt vänder på straffområdeslinjen och placerar bollen strax utanför stolpen.

I andra halvlek gör Skellefteå ett tappert försök att hitta anfallande spelare på fot för att slippa de många bolltapp som de hade i första halvlek. Mycket riktigt var det trångt och besvärligt för hemmalaget men redan efter fem minuter fick man utdelning när Simon Eriksson utmanar Anders Dahlbäck på högerkanten, ramlar och får straffen med sig!

-Ett fegt beslut av domare Peter Nilsson som ger serieledarna favör på hemmaplan. Vi behöver varje poäng och när man blir rånad på detta sätt blir man lätt tjurig. Jag tycker domarstaben i norrtvåan håller riktigt hög klass men det här var ingen höjdare, sa en bitter Henrik Näsström efter matchen.

Straffen placerade kaptenen Dan Burlin iskallt vid sidan om Lindberg, 1-0 till hemmalaget. Att lämna en tungt defensiv taktik för att istället anfalla är inte det lättaste och resten av halvleken blev chansfattig även om FV flyttade upp laget och blev spelförande sista 20 minuterna.

Det är visserligen enkelt att spela kontringsfotboll, men Friska Viljor gör ändå en bra insats och Skellefteå har bara straffen som farlig målchans. Närmast väntar DM-finalen mot Domsjö IF på onsdag och efter det fortsätter norrtvåan med Infjärden på hemmaplan kommande lördag. Vi vill avslutningsvis passa på att hälsa Daniel Gelfgren lycka till som i dagarna påbörjar sin 4,5 år långa pastorutbildning i Uppsala.

 

Kommentarer efter matchen:

 

Andreas Lindberg

-Ganska avslagen match med få närkamper. Det var inte heller så mycket målchanser att tala om. Straffen Skellefteå fick var en liten domarmiss, men samtidigt är det svårt att hinna se med så mycket folk runt bollen. Det kändes som en typisk 0-0-match.

 

Patrik Östberg

-Jag tyckte det kändes bra defensivt, vi täppte till bra bakåt och gav dem inga ytor att spela på. Synd att de fick straff som de satte i mål. Vi gjorde ett bra försök att trycka på i slutet och kunde med lite tur producerat ett kvitteringsmål.

 

Henrik Näsström

-Oerhört bittert, när vi gör en taktiskt bra match. Vi faller helt klart med hedern i behåll, och jag är övertygad att vi vänder detta nu när vi går in i en viktig fas av säsongen.

 

Per Olsson

-Vi krigade ända till slutsignalen och gör en bra match. Därför känns det extra surt att förlora på ett domarmisstag.

 

Martin Sjöblom

-Otroligt tungt att åka på en förlust på de här sättet. Vi försvarar oss bra och är disciplinerade i 90 minuter. Tråkigt att domaren går på en sån filmning som den vid straffsituationen. Typisk att ett bottenlag åker dit på en sån grej. Sen att han (domaren) berättar två olika versioner av vad som hände, tyder på att han inte hade riktig koll. Under matchen sa han att det var en fällning han blåste för. Efter matchen var det en tröjdragning, mycket skumt! Skellefteå var sämre än jag hade förväntat mig, de måste väl ha underskattat oss rejält.

 
     
Andreas
Lindberg
     
   
   
 
Mattias
Hägglund

(ut 70)
 

Avbytare

Matchstatistik

Publiksiffra:  258

MÅL

 1-0  Dan Burlin
Straff. Burlin skjuter den i hörnet till höger om Lindberg i FV-målet.
56 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Anders Dahlbäck
55
 Luis Vasquez
66
Inga utvisningar