Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Örnsköldsviks Allehanda om matchen

 

Spelskickliga IFK Luleå gästar Skyttis och då vet vi vad det handlar om. Ett motstånd som är väl förberett och där laget kontinuerligt och diciplinerat jobbar enligt tränarstabens genomtänkta spelidé. Passupp!

 

Bra inställning  Erik utmanar IFK Luleås lagkapten Niklas Backman i luften.

 

Den första halvleken var avvaktande med ett bollövertag för bortalaget. FV lyckades dock stänga alla farligheter och när Luleå försökte sig på att lyfta in bollen i straffområdet plockade Andrian enkelt ner fallfrukten. FV då? Nja, det märktes att Daniel Johansson inte var på plats för framåt hände det inte allt för mycket under den första halvan för Viljorna.

När så alla sprang och väntade på att domaren skulle signalera för pausvila hittar plötsligt IFK Luleå en möjlighet i halvlekens sista spark och vips var det 0-1 till bortalaget. Snöpligt! Målskytten känner vi alla till, Per "Mettä" Mettävainio!

 

Drömmål!!  Luis jublar efter sitt underbara 1-1 rakt upp i krysset!

 

I andra halvlek gör LG Eriksson ett genidrag när han lämnar 4-5-1 uppställningen och övergör till 4-4-2. Viljorna får således upp pressen något och helt plötsligt börjar "Det blå-vita stålverket" vackla. Viljorna tar helt och hållet över matchen och i den 74e minuten skapas rättvisa då Luis Vasques dundrar in kvitteringen till 1-1 med ett mål som det kommer att talas länge om. Salsa-Vasques drar till utanför straffområdet och bollen går in stenhårt via kryssribban och glädjen var total! Inte nog med detta, 4 minuter senare får Josip Pavic ett halvtaskigt friläge från kanten men lycks ändå ur balans att lirka in bollen! Matchen var vänd och Viljorna ledr med 2-1!

I slutskedet blev det mest en kamp där Gul-Svart vägrade ge vika. En otroligt viktig seger och fotsätter det såhär ska div2-kontraktet inte vara i fara. Vi passar dessutom på att grattulera Skellefteå FF som i samband med Viljornas seger mot Luleå säkrade seriesegern och tillika avancemanget till division 1. Nu gäller det bara att knyta ihop säcken och göra bra resultat ifrån sig de sista tre matcherna så att FV får chansen att möta IFK Luleå även nästa år. Alltid lika roligt och framför allt.... alltid lika lärorikt!

 

Snabbhet  Gästernas bästa spelare David Ström jagas av Daniel Gelfgren.

 

Kommentarer efter matchen

 

Martin Sjöblom

-Otroligt fräscha poäng! Luleå spelar ju som vanligt ett bländande spel, men jag tycker att vi klarade av o försvara oss bra i första. I andra är det bara ett lag på banan och Luleå viker ner sig fullständigt! De hade nog insett att deras chans på förstaplatsen försvann dagen innan.

 

Daniel Johansson

-En helt okej första halvlek, med ett oturligt 0-1-mål i sista minuten, följdes upp av en fantastiskt taktiskt bra andra halvlek, där inte Luleå tilläts komma till så många avslut. Vi vinner utan att behöva be om ursäkt.

 

Henrik Näsström

-Fantastiskt skönt. Det är alltid skönt att tvåla dit Luleå och med vår stundande tabellposition även nödvändigt. Kul med Luis snedträff också, den var han värd!


MÅL

 0-1  Per Mettävainio
På första halvleks sista spark tar Luelå ledningen. FV-försvaret hamnar lite fel efter ett inlägg och Mettävaino kan placera in bollen i mål.
45 
 1-1  Luis Vasquez (ass Mattias Hägglund)
Mattias har läge att avsluta inne i straffområdet, men får inte till det. Bollen hamnar hos Luis, som från 20 meter krutar på. Skottet gå in i målvaktens vänstra kryss!
74 
 2-1  Josip Pavic (ass Luis Vasquez)
Luis hittar Jopis i djupled, halvt friläge. Skottet tochar målvakten och går i en båge in i målet.
78 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Martin Sjöblom
10
 Tobias Ålander
77
Inga utvisningar