Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Viktig match på seriens sämsta gräsplan. Friska Viljor ställer upp med en 4-4-2 uppställning och taktiken är, baserad på underlaget, raka enkla alternativ med få bolltapp på egen planhalva.

Viljorna tar ledningen redan i den 12e minuten då Andrians frispark nickskarvas av Luis till Danne Johansson som prickskjuter 0-1 mellan målvaktens ben. Väldigt många snedstudsar och felpassningar ger bägge lagen farligheter och matchen känns stundtals som ett lotteri men Viljornas duktige målvakt Andrian Negai ser till att bortalagets ledning står sig. Till råga på allt utökar dessutom Gul-Svart ledningen till 0-2 innan paus då Luis Vasques utnyttjar vänsterfoten vid en hörna i den 42a matchminuten.

I den andra halvleken får Timrå en snabb reducering då Joakim Petersén helt omarkerad slår in reduceringen på volley efter en hörna i den 54 minuten och helt plötsligt var det match igen! Dock bara i 10 minuter för i den 64e minuten rullar Danne in sin andra kasse mellan stackars Kristoffer Göranssons ben i Timråmålet.

Timrå hade det mesta av bollinnehavet även om det var omställningar vid bolltapp som utgjorde de farligaste målchanserna. Ytterligare en skön och viktig seger för FV i kampen om nytt div.2-kontrakt.


MÅL

 0-1  Daniel Johansson (ass Luis Vasquez)
Utspark av Andrian. Luis skarvar med huvudet till Danne som får skottläge till vänster i straffområdet. Avslutet sitter i bortre burgaveln.
12 
 0-2  Luis Vasquez (ass Daniel Johansson)
Hörna som Luis möter vid första stolpen. Han styr in bollen i mål med vänsterfoten.
42 
 1-2  Mål Timrå
Joakim Petersén utnyttjar ett virrigt FV-försvar i samband med en hörna. Volleyn vid bortre stolpen sitter i nät.
54 
 1-3  Daniel Johansson (ass Anatolij Ptashnyk)
Josip och Anatolij väggar sig fram mot målet. Bollen hamnar till slut hos Danne som får skottläge från höger. Ur dålig vinkel hittar han nätet, starkt gjort.
64 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Erik Dahlqvist
55
 Modou Saine
77
Inga utvisningar