Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


VIDEOHIGHLIGHTS från matchen.

 

Mariehem startar denna match klart bäst, främst genom fasta situationer där laget skapar en hel del målchanser. FV sticker upp emellanåt och bäst minns man Anatolijs nick från nära håll. Målvakten står som förstenad och ser bollen passera precis bredvid stolpen. FV får inte igång något passningsspel att tala om,  det blir mest längre bollar bakifrån som oftast inte har någon addresat. Mycket sölande med bollen istället för att släppa snabbt och sen röra på fötterna. Första halvleken klart till Mariehem, FV ska vara glada att det är mållöst.

 

Efter paus får FV lite mer att säga till om och har även mer genomtänkta anfall. Chansmässigt är det dock MSK som dominerar.. Oj oj oj vilka missar de bjuder på! De öppnar iaf målskyttet när Erik Larsson i den 55:e minuten nickar in en hörna. En stund senare får de ett 0-2-mål felaktigt bortdömt för offside, och där kan vi tacka den assisterande domaren som tog det beslutet.

 

Kvitteringen dundrar Anatolij in med kvarten kvar och FV satsar efter det på seger! Detta öppnar för kontringar och Mariehem sticker igenom ett par ggr. Bl.a. en gång när en MSK:are rundar Andrian i målet och ska slå in bollen i tomt mål.. Men han skjuter otroligt nog i stolpen, och fem sekunder senare drabbas Mariehem av ett  rött kort. Snacka om matchavgörande situation! På övertid kan så Mattias Hägglund rulla in 2-1 på straff, sedan Luis Vasquez blivit nedriven.

 

Otroligt skön seger som absolut inte var rättvis sett till chansfördelningen. Men vi gav oss aldrig och visste att chanserna skulle dyka upp om vi fortsatte attackera. Nu är det bara att hoppas att vi kan göra en bra match på fredag mot Umedalen på bortaplan.

 

Kommentarer efter matchen:

 

Daniel Östman

-Detta är nog den turligaste seger jag varit med om. T.o.m. värre än Luleå borta förra året. Mariehem är ett duktigt lag och kommer säkert ligga på övre halvan av tabellen. Efter vår sorgliga försäsong resultatmässigt (förlust i 7 av 9), så känns det skönt med poäng i två seriematcher i rad.

 

Martin Sjöblom

-Fantastiskt skön seger! Vi hade en del tur när de var nära att göra 0-2, men sen tycker jag vi höjer oss och verkligen jobbar oss till en vinst! Grämer mig en del över att inte mitt skott fick gå in. Det hade nog utan tvekan kunnat bli det vackraste som skådats på Skyttis denna sommar!


MÅL

 0-1  Erik Larsson
Larsson nåt högst på en hörna och nickar in bollen i mål.
55 
 1-1  Anatolij Ptashnyk (ass Martin Sjöblom)
Inlägg av Martin som Anatolij gör det bästa av. Skott med vänstern förbi målvakten.
75 
 2-1  Mattias Hägglund (ass Luis Vasquez)
Luis blir neddragen i straffområdet. Domaren blåser straff! Mattias placerar in den säkert invid stolpen.
90 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Håkan Holmgren
44
 Sergej Zhdanov
6
Inga utvisningar