Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


VIDEOHIGHLIGHTS (Svara även på Webbfrågan: Snyggaste målet)

 

Perfekta förutsättningar 1217 personer på läktaren, däribland två röststarka klackar som håller stenhårt på respektive lag. FV har en trupp som är helt skadefri, medans Anundsjö saknar iaf två mer eller mindre ordinarie spelare. Vädret är soligt, ljummet och det ligger en derbyspänning i luften. Matchen kan börja!

 

Trevande inledning Första tio minuterna är kort och gott ställningskrig. Lagen känner på varandra och spelet är mestadels placerat på mittfältet. Så, efter en knapp kvarts spel kommer AIF i ett snabbt anfall. Goran Zdravkov blir fri och nedriven. Erik Dahlqvist är syndabock, men han klarar sig undan med gult kort. Domaren bedömde det som att FV hade spelare mellan nedrivne Goran och målet. Hur som helst, straff för Anundsjö. Goran tar själv hand om den och han rullar in den i högra gaveln, 0-1. FV repar dock mod direkt och kvitterar fyra minuter senare. Anatolij får en stickare i djupled och skjuter i steget så att säga. Nättaket och 1-1. Tilläggas kan att Anatolij efter målet fick det löjligaste gula kort som skådats, detta efter att han visat magen i två sekunder... 

 

Fortsätter att sätta tryck FV stärks av målet och pumpar vidare. Härlig löpvilja på många fötter och relativt bra passningsspel. Modou Saine visar prov på just detta då han avslutar ett fint FV-anfall genom att panga in 2-1. Anundsjö har svårt att producera något riktigt spel och vasse Goran Zdravkov lyckas vi skärma bort nästan helt och hållet. Halvtidspaus och ledning 2-1, det kändes helt ok.

 

Kontroll på tillställningen Scenariot från första halvlek fortsätter också i den andra. FV jobbar på och skapar också chanser. Laget behandlar bollen klokt och ställer inte till det (som fallet varit i tidigare matcher) och lyckas också göra två mål till. Först är det Anatolij som lurar skjortan av AIF´s försvar med en skottfint, innan han enkelt rullar in 3-1. En stund senare krutar Martin Sjöblom in dagens snyggaste balja, rakt upp i krysset och 4-1 var ett faktum. AIF ger dock inte upp utan reducerar efter en mindre blunder av FV-försvaret.

 

Årets miss II? Martin drabbades av två varningar och således utvisning, trots detta lyckades AIF inte sätta någon vidare press på vårt försvar. Det är helt klart närmare 5-2 än 4-3. Bl.a. så har Björn Norén detta läge att göra mål, men han missar... Inte riktigt i konkurrens med Mariehems miss mot oss för två veckor sedan, men helt klart god tvåa så här långt på säsongen. 

 

Sammanfattning: Otroligt skön seger efter en övertygande insats av FV. Årets klart bästa! Bäst idag i ett jämnbra FV-lag var Anatolij och Modou. Fantastisk stämning på Skyttis också, Mattson och Berglund (FV-klacken för den som inte vet) körde på som vanligt. AIF´s klack höll även de igång konstant trots motgångarna på planen. Dessutom trevligt att många supportrar kommer förbi omklädningsrummen efteråt och gratulerar oss till segern. Det är stort och kul! För FV´s del rullar serien vidare nästa söndag, då är det dags för en tuff bortamatch mot svårspelade Piteå.
     
Andrian
Negai
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  1217

MÅL

 0-1  Goran Zdravkov
Goran blir fälld och slår själv straffen. Han lurar Andrian åt fel håll och rullar in bollen i mål.
14 
 1-1  Anatolij Ptashnyk (ass Luis Vasquez)
Luis hittar Anatolij i djupled. Han utmanar backen och tar sig in i straffområdet. En tåpaj i nättaket ställer sedan Anundsjös målvakt utan chans.
18 
 2-1  Modou Saine (ass Anatolij Ptashnyk)
Fint FV-anfall som avslutas av Modou vid bortre stolpen.
29 
 3-1  Anatolij Ptashnyk (ass Martin Sjöblom)
Inlägg av Martin och AIF får inte bort bollen. Anatolij utnyttjar detta, placerar bollen vid stolpen.
55 
 4-1  Martin Sjöblom (ass Björn Norén)
Martin driver in från straffområdeskrysset. Tar skott och bollen sitter i klykan. Boom-Boom Sjöblom lovade mål innan matchen och levererade!
69 
 4-2  Jimmy Holmgren
FV-försvaret klantar till det lite och det utnyttjar AIF.
73 

VARNINGAR och UTVISNINGAR