Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Piteå öppnar bäst mot ett FV som för dagen spelar med ett lågt försvarsspel. Ett skott i ribban är det som utmanar Andrian mest i inledningen. Olyckligt för Viljans del är att Erik Dahlqvist tvingades brya redan efter tre minuters spel. Detta är ett kraftig kollision i samband med ett motlägg där båda spelarna satsade våldsamt.

Luis Vasquez skaffar sig ett friläge halvvägs  in i halvleken, men avslutet är blekt  och målvakten kan rädda. Matias Hägglund håller sig dock framme på returen och ska egentligen bara slå in bollen i tomt mål. Men målvakten räddar även denna målchans! En  minut senare  gör Piteå 1-0 efter en fin kontring. Några minuter senare gör även Piteå 2-0 och där står  verkligen FV ochsover i eget straffområde.

Efter paus flyttar FV upp positionerna för att försöka vända på  matchen. Tyvärr  utnyttjar Piteå en äggröra i straffområdet sex minuter in i halvleken. FV fortsätter ändå att jobba på framåt  och gör  3-1, laget har även 2-3 chanser för ytterligare reducering. Tyvärr inget mer besök i Piteås målbur. FV´s krafter tryter  och sista kvarten har Piteå otalig kontringar där de har lägen att pusha på ledningen, men Andrian spelar bra och räddar allt.

Piteå vinner rättvist. FV gör en ganska dålig, viljelös match där spelet inte kom igång nångång. Hemmalaget tillhör seriefavoriterna så det är inte så mycket att gnälla över en förlust mot dem. Nya tag nästa helg mot den pigga nykomlingen Alvik, denna match spelas på Skyttis.
     
Andrian
Negai
     
   
   
 
Mattias
Hägglund

(ut 71)
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  256

MÅL

 1-0  Alexander Lindahl
Piteå med en snabb omställning. Instick mellan ytterback och mittback och sen ett lågt inlägg, tom bur. Snyggt!
28 
 2-0  Anders Lundgren
Inlägg och nick. FV-försvaret duktigt passiva.
31 
 3-0  Christoffer Nilsson
Flipperspel i straffområdet efter en frispark. Bollen hamnar hos Nilsson som klipper till felvänd, bollen rullar in vid stolpen.
51 
 3-1  Mattias Hägglund (ass Modou Saine)
Mattias utnyttjar en tillbakanick från Modou, välplacerad vänstervolley i nät.
57 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Andrian Negai
50
 Josip Pavic
74
 Sergej Zhdanov
84
 Daniel Östman
89
Inga utvisningar