Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


En av årets svåraste bortamatcher, Bodens BK på den otroligt fina Boden Arena. FV startar med exakt samma lag som i onsdags mot Ersboda. Det är Boden som tar tag i taktpinnen i inledningen och tar sig mestadels fram på kanterna. Efterhand får vi mer att säga till om och lyckas hålla 0-0 till halvtidsvilan. Liten fördel Boden hittills, men de hade problem att förvalta sina chanser.

Två minuter in i andra halvlek nickar Anatolij in 0-1. Josip står för passningen och äntligen får vi göra första målet. Vi känner oss starka nu och håller spelet jämnt, Boden blir mer och mer frustrerade och domaren får fullt upp. Håkan Holmgren dunkar in 0-2 från nära håll, och då känns det verkligen som vi har chans att vinna matchen. Boden byter in två stora starka anfallare för att sätta tryck på oss, men vi reder ut det relativt bra, även om Andrian i målet för göra några kanonräddnigar. På övertid reducerar ändå Boden efter en hörna, men närmare än så kommer man inte. Fantastiskt skön seger och kämpainsats av hela laget!

Nästa helg möter vi återigen en seriefavorit. IFK Luleå, med demonen i spetsen kommer på besök.

 

Bodens BK har som alltid en saltat väluppdatrerad hemsida, och de hade liveuppdateringar från matchen. Klicka här om du vill se vad som hände "minut för minut".


MÅL

 0-1  Anatolij Ptashnyk (ass Josip Pavic)
Frispark från högerkanten som nickas i mål.
47 
 0-2  Håkan Holmgren (ass Mattias Hägglund)
Hörna av Josip som Mattias går upp i duell på. Bollen hamnar framför fötterna på Håkan som gör sitt första seriemål någonsin i FV-tröjan!
62 
 1-2  Mattias Bergdahl
Hörna, kalabalik, inlägg, mål.
90 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Anatolij Ptashnyk
64
 Anders Dahlbäck
76
 Sergej Zhdanov
92
Inga utvisningar