Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Videohighlights från matchen. (Svara även på Webbfrågan)

 

Kort och gott en blek FV-insats. Modet, noggrannheten och viljan från tidigare matcher var som bortblåst. Egentligen har vi bara en bra period och det är sista 30 minuterna i första halvek. Där spelade vi bollen till varandra och hade lite fart under fötterna.

Annars är det Luleå som börjar klart bäst. De lyckas gång på gång hitta in bakom vår backlinje och skapar på så sätt några farliga målchanser. Det tar tio-femton minuter innan vi får ordning på detta, och under resten av halvleken har inte Luleå mycket framåt. Det har iofs inte vi heller, men ett mål görs ändå. Detta efter en hörna då Anatolij påpassligt håller sig framme då Luleåkeepern tappar bollen. Lite senare kan domaren ha missat en straff för FV, men Anatolij får istället gult kort för filmning...

 

Håkan är framme och oroar Luleå försvar i samband med en frispark.

 

I pausvilan verkade det som Luleåspelarna käkat taggtråd eller nåt, för de var otroligt heta och satte tryck högt. Detta resulterade i ett kvitteringsmål i den 49e minuten. Skott utifrån som touchar både Luis och Håkan på vägen in i målet. Andra halvlek är i stort sett befriad från målchanser, det är dålig spel och mest långbollar som skickas på vinst och förlust. Med 25 minuter kvar gör så Luleå vinstmålet, 1-2. Andrian ska plocka ner ett inlägg och blir överkörd. Domaren bedömer detta som att det inte är någon ojusthet och Luleå får öppet mål. Vi orkar inte åstadkomma några vettiga kvitteringschanser och Luleå kan ta med sig tre poäng hem till norrbotten.

Luleå har fler kvalificerade målchanser än oss och vinner väl rättvist. Det som är lite bittert är på det sätt som segermålet kommer till. Nu är det bara att glömma detta och se framemot onsdagens halvderby mot Sollefteå.

 

Kamp om bollen  Danne Ö jagar efter lädret tillsammans med en Luleåspelare.
     
Andrian
Negai
     
   
   

Avbytare

Martin Andersson (in 12)
Anders Dahlbäck (skadad på uppvärmning)
Robert Eriksson
Daniel Gelfgren (in 60)
Björn Norén (in 72)

Matchstatistik

Publiksiffra:  230

MÅL

 1-0  Anatolij Ptashnyk (ass Josip Pavic)
Hörna som målvakten slarvar lite på, Anatolij reagerar snabbt när bollen dyker upp framför hans fötter.
21 
 1-1  Suad Gruda
Skott utifrån efter hörna. Skottet passerar en mur av FV-spelare innan den når in över mållinjen.
49 
 1-2  Johan Isaksson
Inlägg från högerkanten. Andrian ska plocka ner bollen, men blir störd av en Luleåspelare (frispark???) och tappar bollen. Isaksson får tom kasse.
66 

VARNINGAR och UTVISNINGAR