Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Se videohighlights!

FV var det bättre laget under stora delar av matchen. Man hade ett större bollinnehav, och ett högre tempo.

 

Stugun ställde upp med lågt försvarsspel och ville i första hand säkra upp i defensiven. Där spelade man enkelt o sökte längre bollar på forwards när man vunnit boll. Inget ont om Stuguns spel, utan det var deras taktik denna match. Man skapade också några riktigt vassa chanser där FV:s målvakt TS rejält fick sättas på prov.

 

FV kommer till start i denna match med en hel del förändringar från tidigare matcher. Pga av sjukdomar, skador tvingas man ändra om en hel del inför den här matchen. Det blir nya spelare, spelare på ovana positioner, och en träningsvecka som varit långt ifrån perfekt med allt för få spelare som varit träningsdugliga. Från J-laget lånades dessutom några spelare in.

Trots detta tar man en poäng mot Stugun. Den poängen skall man glädjas över, men så som spelet såg ut var man nog värda tre poäng i denna match.

Men det mesta kom att handla om domarens insats. Alltför mycket fokus hamnade på honom, och irritation hos publik, spelare och ledare gjorde att spelet blev lidande.

 

Daniel Johansson med besvär i ljumsken klev av i 62:a minuten. Danne var tvungen att gå på halvfart under första halvlek, och till slut även bytas ut.

Innan det knäade han in ett regelrätt mål i första halvlek. Det målet dömde domaren bort. Han hade hittat en hands på Daniel.  Att domaren skulle sett vad han nu såg trots att han var 20 meter bakom ryggen på Danne, är en gåta som förblir olöst.

Den assisterande domaren som var rätt placerad borde såklart gått in och löst problemet åt huvuddomaren. Men han agerade bara som linjeman i den situationen.

Vid allt för många hörnor och frisparkar hittade man knuff eller något annat på FV-spelare. Det blev en väldigt olustig känsla i matchen hos spelare och ledare.

FV fick i matchen fyra st gula kort, och Mack Ward blev dessutom utvisad efter 2 varningar. Ett av dessa kort var fullständigt felaktigt med brytning/träff på boll, som FV nu får lida av med en felaktig avstängning i nästa match.

 

Att sedan domaren vägrade prata med FV:s lagkapten Mattias Hägglund, och även under matchen tilltalade motståndarnas spelare vid namn som om man kände dem personligen, var inte något som drog upp betyget. Kan också tilläggas att samtliga tre domare var från Östersund, och därför kanske kände till spelarnas namn.

 

Domarteamet denna match:

Mathias Eneberg (Krokom)

Jens Fladvad (Stugun)

Johan Jönsson (Östersund)
     
Seth
Noble
     
   
   
   
Daniel
Johansson

ut 63

Nicklas
Fahlén

ut 80
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  101
Hörnor: 9 - 2
Frisparkar: 15 - 16
Avslut:  14 - 8
- varav på mål:  10 - 7

MÅL

 1-0  Martin Sjöblom (ass Daniel Johansson)

18 
 1-1  Olle Andersson

23 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Mackenzie Ward
16
 Mattias Hägglund
77
 Mackenzie Ward
87
 Martin Sjöblom
92
 Tom Juma
92
Inga utvisningar