Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Ett lite skadeskjutet FV kom till spel utan nye brassen Advam (spelklar till nästa match), lagkapten Mattias Hägglund (lår), Jimmy Eriksson (lår) samt skyttekungen Daniel Johansson (lower body). Ett par juniorer tar därför plats i startelvan. John vaktar kassen denna match.

 

Inledningsvis är det FV som tar tag i bollinhavet och tar sig fram på kanterna. Men där tar det allt som oftast stopp. Felpass och enkla bolltapp (svårbemästrad gräsmatta ska tilläggas). Knappt några heta målchanser i första halvlek. Den solklart bästa har IFK´s rappa UFC-lån, Calle Pettersson som i fritt läge blåser på för kung och fosterland. Skottet seglar över ribban och nästan ut på E4:an som passerar bakom ena målet. 

 

Efter paus är det fortfarande kamp kamp kamp. John i kassen räddar ett friläge som Umeå skaffar sig via en kontring, när vi haft hörna. Han kommer ut snabbt och skär av vinkeln för skytten som träffar Johns benskydd.

FV tar ledningen via en snabb frispark av Martin till Craig som vidare siktar in sig på Toms skalle och 0-1 sitter kliniskt i nät. Sista 25 minuterna är det inget vidare ordnat spel och Umeå skapar inget som resulterar i en kvittering. Skön seger och årets första nolla i insläppta-mål-protokollet. 

 

Bäst i ett för dagen väl kämpande FV var målvakten John Clarke och mittbacken Mack Ward. Tom Juma också stabil som vanligt. 

 

Spelare och ledare var överens efteråt att det inte var någon snygg seger, men likväl en otroligt skön och viktig sådan för att hänga med topplagen i tabellen.

 

VIDEOHIGHLIGHTS med intervjuer.
     
John
Clarke
     
   
   
   
Destin
Meshe

Nicklas
Fahlén

(ut 58)
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  50
Hörnor: 3 - 6
Frisparkar: 9 - 11
Avslut:  16 - 17
- varav på mål:  8 - 11

MÅL

 0-1  Tom Juma (ass Craig Gladwin)
Inlägg från vänster av Craig. Tom möter med skallen framför målvakten.
65 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Destin Meshe
17
Inga utvisningar