Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Videohighlights

Video: Achmeds skada

 

 

Friska Viljor FC är inne i en poängfattig period i fotbollens div. 3 just nu.

Bortamatchen mot IFK Sundsvall slutade med seger för hemmalaget, 2-1.

Därmed har FV tagit endast en poäng på de tre senaste matcherná (oavgjort borta mot Robertsfors) och inte vunnit sedan 19 juni, 2-1 hemma mot just IFK Sundsvall.

-Det mesta är emot oss f n. Det är skador, utvisningar och avstängningar om vartannat, suckad FV-tränaren  Tommie Andersson. Nu brände vi många fina lägen i början av matchen, vi sätter helt enkelt inte våra chanser. Vi släpper också in två väldigt billiga mål idag. Tycker inte att IFK Sundsvall var bättre än vad vi var denna gång. Det är bara fortsätta jobba tills vi får medvind.

Billiga baklängesmål och en onödig utvisning av Mikael Sellin - fick två gula kort - i början av andra halvlek beseglade  FV:s öde i Sundsvall.

Och läget i toppstriden försämrades för Friska viljors del.

FV började matchen på Baldershovs fina IP i Sundsvall på ett bra sätt. Redan i 5:e minuten sköt Craig Gladwin över ur fritt läge.

I stället var det en helt fri Samuel Buanie - var fanns FV-markeringen?  - som gav IFK Sundsvall ledningen i 33:e minuten.

En dryg minut efter pausvilan hände så det som inte fick hända. Mikael Sellin fick sitt andra gula kort för dagen - vilket i sin tur innebar rött kort och utvisning.

I 53:e minuten ökade IFK Sundsvall på till 2-0. Återigen höll sig nr 7 Samuel Buanie framme.

Efter det här tog FV över allt mer. Med litet tur hade man fått in både ett och två mål. Men närmare än till 2-1 i 71:a minuten (mål av Destin Meshe - dock i misstänkt offsideläge just innan målet) kom FV inte.

Med långtidsavstängde målkungen Daniel Johanssson - han fick mäkligt nog sex matchers avstängning för sin utvisning mot Höga Kusten i våras - på läktaren var det allt för tunt framåt hos FV-laget.

Nej  den här insatsen är bara att glömma per omgående. Närmast väntar hemmamatch mot Höga Kusten Fotboll på onsdag (start 19.00).

-Då är Daniel Johansson, Mikael Sellin och Martin Sjöblom inte med, avstängda som dom år. Förhoppningsvis är Ahmed Al-Fadli, Joel Eriksson och Tom Juma återställda efter de skador de ådrog sig mot IFK Sundsvall, konstaterar Tommie Andersson.
     
Ahmed
Al-Fadli

(ut 60)
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  81
Hörnor: 8 - 3
Frisparkar: 19 - 13
Avslut:  12 - 19
- varav på mål:  6 - 11

MÅL

 1-0  Samuel Buanie
Inlägg mot bortre stolpen. FV tappar i markeringen och Buaine kan ostört slå in bollen i mål med en volley.
33 
 2-0  Samuel Buanie
Sundsvall dribblar sig fram på högerkanten och serverar en kille framför målet öppet bur.
53 
 2-1  Destin Meshe (ass George Landais)
Kändes som en solklar offside men domaren släpper Destin till ett friläge. Efter många om och men lyckas han överlista målvakten.
71 

VARNINGAR och UTVISNINGAR