Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Säkert och stabilt spel igen av Friska Viljor och en säker hemmaseger mot IFK Umeå med 3-1. Segern var rättvis och siffrorna var i underkant.

-Vi spelade riktigt bra i första halvlek, och skulle avgjort matchen där. Det var väl egentligen fler mål som saknades där för att man skall vara helt nöjd. I andra jämnades spelet ut, IFK släppte loss och kunde med litet tur ha fått ytterligare något mål, summerade FV-tränaren Tommie Andersson, vars optimism före matchen visade sig vara befogad.

Matchen blev onödigt spännande på slutet. Det var först i 78:e minuten som unge inhopparen Destin Meshe avgjorde det hela med sitt 3-1.

-Det finns all anledning att vara nöjd med försvarsspelet en sådan här dag. IFK Umeå hade ju inga jättelägen precis, och vi släppte väl inte till mer än 5-6 avslut på mål kan jag tänka mig. Vi har tre bra matcher i rad nu i bagaget, så känslan är positiv, säger Tommie Andersson.

Före paus var det George Landais (1-0 i 15:e) och Mikael Sellin (2-1 i 37:e) som svarade för var sitt mål. Den duon bildade nu anfallspar med den äran. Speciellt engelsmannen Landais var lyckosam.

Segern mot IFK Umeå betyder att FV avancerar upp till tredje plats i div.3. Men upp till toppduon Teg och Robertsfors är avståndet fortfarande stort, nio poäng för att vara exakt.

  
     
Ahmed
Al-Fadli
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  112
Hörnor: 9 - 3
Frisparkar: 6 - 14
Avslut:  22 - 9
- varav på mål:  14 - 6

MÅL

 1-0  George Landais (ass Martin Sjöblom)

15 
 1-1  Patrik Eriksson
Frispark, krysset
31 
 2-1  Mikael Sellin (ass George Landais)

37 
 3-1  Destin Meshe

78 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Craig Gladwin
47
 Martin Sjöblom
58
Inga utvisningar