Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


 

-Mot lag av Tegs kaliber kan man inte bjuda på några mål.

Det konstaterade tränaren Tommie Andersson sedan hans Friska Viljor blivit rejält överkörda av Teg på Tegstunet, vägg i vägg med Umeå Ishall.


Dåligt försvarsspel av FV bäddade för säkra hemmamål - två i första och tre i andra halvlek.

Men 5-1 speglar defintivt inte det som hände på planen.

FV inledde bäst, men avsluten var allt annat än effektiva.

Teg kom in i matchen allt mer och kunde göra både 1-0 och 2-0 innan pausvilan. Inget av målen såg otagbara ut för TS Noble som nu fick hoppa in som målvakt från start igen, eftersom Ahmed Al Fadli återvänt till Betsele för att försöka hjälpa dom kvar i division 3 Norra Norrland. När Teg i början av halvlek två på 2 minuter ökade på till både 3-0 och 4-0 var saken klar.

Visserligen reducerade Martin Sjöblom till 4-1 i 68:e minuten och hade sedan bud på ytterligare mål, bl a med hjälp av ett antal hörnor. Och i stället fastställde Teg slutsifforna till 5-1 i slutet av matchen.

Som helhet var Teg det bättre laget. Förutom FV:s försvarsmissar kan man även notera att Teg spelade betydligt rörligare, speciellt då i första halvlek. Det märktes ganska klart att FV inte är tillräckligt samspelta när man match efter match måste ändra i uppställningen pga skador, sjukdomar och avstängningar.

Sedan ska man även komma ihäg att Teg på sina nio hemmamatcher i årets serie inte tappat mer än en poäng (2-2 mot Alsen).

Viktigt för FV nu blir att avsluta serien på ett bra sätt. Fem matcher är kvar att spela, FV ska försöka bli trea i serien och hålla undan för Höga Kusten...
     
Seth
Noble
     
   
   
   
Destin
Meshe

ut 62

Mikael
Sellin

ut 77
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  128

MÅL

 1-0  Johan Örnfjell

25 
 2-0  Johan Gabrielsson

40 
 3-0  Nikolai Almgren

48 
 4-0  Martin Drugge Eriksson

50 
 4-1  Martin Sjöblom (ass Craig Gladwin)
Craig slår en passning i djupled till Martin som tar emot och skjuter in bollen i det bortre hörnet.
68 
 5-1  Johan Bergström

88 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar