Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


-En stark laginsats, där våra grabbar gav prov på god moral. Så att vi fick med oss en poäng härifrån, utan att vi hade rätta flytet i vårt spel, var trots allt positivt. Och extra viktigt efter DM-debaclet i onsdags.

Så summerade FV-tränaren Tommie Andersson bortamatchen mot Stugun, som slutade 2-2. Detta sedan Stugun varit i ledning med 2-0. Men två FV-mål i slutet av matchen räddade en poäng till övikslaget.

DM-finalen på Skyttis i onsdags blev ju en sorglig historia. Dels föll FV mot Höga Kusten med 2-5 och dels fick man tre man utvisade.

Så med det i bagaget mötte man nu ett Stugun som strider för allt man är värda för att undvika nedflyttning.

Laget har dock haft svårt att övertyga i sina hemmamatcher på sistone. Faktum är att man inför lördagens drabbning mot FV inte vunnit hemma sedan 11 juni (2-1 mot IFK Sundsvall)! Sedan har det i höst blivit klara förluster mot i tur och ordning IFK Umeå (1-4), Teg (2-4), IFK Östersund (0-4), Höga Kusten (0-5) och Frösö (1-3).

Men nu öppnade Stugun klart piggast. Samtidigt som FV titt som tätt slog felpassningar. Stuguns 1-0 i 16:e minuten var därför ganska logiskt.

Sedan tog FV över mer och mer i första halvlek. Men målen uteblev.

Direkt efter paus var det nära vid ett par tillfällen att hemmalaget ökat på till 2-0.

I 67:e minuten kom också 2-0.

Båda gångerna tillkom f ö Stuguns mål efter svårförklarliga misstag av FV:s lagkapten Mattias Hägglund.

Två minuter efter Stuguns 2-0 reducerade i varje fall FV genom inhopparen Mikael Sellin, fast domaren ville ha det till självmål.

Nio minuter kvar av ordinarie speltid klev Daniel Johansson fram och räddade med sitt mål en poäng till FV. Med litet tur på slutet hade det likaväl kunnat bli en FV-seger. De åstadkom som helhet ett rakare anfallsspel i andra, jämfört med första halvlek - dock utan att komma till så många klara målchanser.

-Vi fick spela på årets bästa gräsplan, men tyvärr fick vi ingen fart på bollen. Flera av killarna klagade på att det kändes som om bollen fastnade i den fina gräsmattan, konstaterade Tommie Andersson. 

Notabelt är att Friska Viljor kom till den här matchen med fyra juniorer i startelvan. Däribland målvakten Mikael Jonsson, som A-lagsdebuterade med den äran.

Nu återstår av årets serie FV-matcher mot Sandvik (hemma), Frösö (hemma) och Kubikenborg (borta). 


MÅL

 1-0  Mattias Edin

15 
 2-0  Christian Larsson

67 
 2-1  Mikael Sellin

69 
 2-2  Daniel Johansson

82 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Haevenar Maloba
5
 Tom Juma
55
Inga utvisningar