Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Säker seger mot Frösö

Till synes säkra 5-3 mot bottenlaget Frösö.

Men bakom siffrorna i årets sista hemmamatch för Friska Viljor döljde sig ett darrigt hemmaspel i andra halvlek. Första halvlek och början av andra var felfri.


-I första halvlek och början av andra spelade vi riktigt bra. Vi har 2-0 i halvtid och läget var helt lungt. Ledningen kunde varit större. Men sedan de fått med sig en något märklig straff och recucerat till 3-1 var det som att vi kom av oss en period. Det blev tydligen straff av någon anledning trots att bollen inte var där och vi var i anfall. Starkt av grabbarna att ändå kliva in i matchen på ett så bra sätt mot ett lag som Frösön som har allt att spela för, sa FV-tränaren Tommie Andersson efter matchen.

3-1 blev visserligen såväl 4-1 som 5-1, och FV hade bud på flera mål, men Frösö fick sedan enkelt till både 5-2 och 5-3 på övertid innan matchen var över. FV spelade inte klart matchen.

Längre än så kom inte jämtlandsgänget, som med näbbar och klor försöker undvika nedflyttning eller kvalspel för att hänga kvar i division 3.

Daniel Johansson svarade för tre av de fem FV-målen och är i högsta grad med i kampen om skytteligatiteln. Johan Örnfjäll, Teg och Anthony Allison, IFK Sundsvall toppar inför sista omgången med 21 mål vardera. Daniel Johansson skuggar med 19. I sista omgången - nästa lördag - möter FV Kubikenborg borta. Samtidigt spelar IFK Sundsvall hemma mot Teg, de sistnämnda spelar ju också mot IFK Umeå i morgon söndag.

Spännande upplösning i skytteligatoppen väntar. Man ska i det sammanhanget komma ihåg att Daniel Johansson missat åtta seriematcher p g a skada och avstängning.

Hur som helst blev matchen mot Frösö trotjänaren Mattias Hägglunds sista i FV-dressen. Han missar sista matchen efter att - helt felaktigt - ha fått ett gult kort i lördagsmatchen. Därmed har han tre gula kort och missar därmed avslutningsmatchen mot Kubikenborg.
     
Mikael
Jonsson
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  111
Hörnor: 12 - 4
Frisparkar: 7 - 11
Avslut:  25 - 16
- varav på mål:  15 - 9

MÅL

 1-0  Mikael Sellin (ass Daniel Johansson)


 2-0  Daniel Johansson

33 
 3-0  Daniel Johansson (ass Tom Juma)

54 
 3-1  Per-Jonas Karlin-Olsson
Straff
63 
 4-1  Daniel Johansson (ass Destin Meshe)

72 
 5-1  Destin Meshe (ass Daniel Johansson)

76 
 5-2  Johan Wiklund

83 
 5-3  Rickard Hamner

91 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Haevenar Maloba
40
 Joel Eriksson
61
 Mikael Jonsson
62
 Tom Juma
63
 Mattias Hägglund
63
Inga utvisningar