Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Friska Viljor FC hade fyra matcher utan förlust bakom sig inför årets sista seriematch, mot Kubikenborg borta.

Men Kuben lyckades spräcka sviten och vinna med 4-3.

 

Inget av lagen hade något annat än äran att spela för. Friska Viljors tredje plats i serien var säkrad, Kubikenborg hade klart med förnyat division 3-kontrakt.

FV hade väl så mycket av spelet i första. Men  lika fullt hade Kubikenborg ledningen med hela 4-1 i paus. Detta efter ett antal individuella misstag av FV-försvaret, samtidigt som anfallarna var skriande ineffektiva.

Sedan var också - om sanningen ska fram - hemmalaget något hetare.

I andra halvlek var FV-dominansen ganska total. Men  närmare än  en reducering till 4-3 kom man inte. 4-3 tillkom f ö påstraff, Friska Viljors första för säsongen - Daniel Johansson satte straffen, han svarade även för 3-1-målet i första halvlek.

 

-Det går inte att ge ett lag av Kubikenborgs kaliber ett så stort försprång som 4-1. Vårt sämsta försvarsspel för året i första avgjorde till sundsvallsgängets fördel. Då hade dom 6 skott på mål, varav fyra gick in, suckade FV-tränaren  Tommie Andersson efter förlusten.

Han fortsatte:

-Inte kan vi skylla på den dåliga planen heller. Redan i förväg visste vi om hur dålig den är och det var lika för båda lagen.

Man kan i det samanhanget undra varför inte matchen spelades på den fina konstgräsplanen strax nedanför ordinarie planen...

Tyvärr räckte  inte Friska Viljor till i kampen om en av de två topplatserna i årets division 3. Skador, avstängningar och Lee Bennets snabba hemfärd ställde till det. Det har gjorts många mål framåt, men samtidigt har FV också släppt in många mål.

I matchen mot Kubikenborg saknades f ö Tom Juma (febersjuk) och Mattias Hägglund (avstängd).
     
Seth
Noble
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  163
Hörnor: 5 - 5
Frisparkar: 16 - 12
Avslut:  15 - 15
- varav på mål:  10 - 9

MÅL

 1-0  Salah Gharib

28 
 2-0  Robin Bergman

30 
 3-0  Robin Bergman

36 
 3-1  Daniel Johansson

39 
 4-1  Robin Bergman

45 
 4-2  Joel Eriksson

56 
 4-3  Daniel Johansson
Straff!
74 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 George Landais
68
 Theo af Enehielm
75
 Haevenar Maloba
77
Inga utvisningar