Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Att vi har svårt för lagen i den nedre regionen av serien fick vi ytterligare ett bevis för i matchen mot jumbon Älgarna. Spelmässigt gör vi en ok 1:a halvlek men skapade inte så mycket. I slutet av halvleken tar en Älgaspelare brottargrepp på Tom i samband med en hörna, och Danne sätter den efterföljande straffen säkert. Älgarna har en boll i stolpen men i övrigt är det en ganska chansfattig halvlek.

 

Vi styr händelserna även i den 2:a halvleken, men hemmalaget kvitterar med 30 min kvar. Med ca kvarten kvar av matchen går vi över till 3-4-3, detta i samband med en utvisning för Älgarna. Vi spelar rakare och börjar skapa målchanser som vi inte gjort tidigare. Vårt 2-1 mål är vackert: Oskar slår en rak lång boll på Danne ute på vänsterkanten som med en väl avvägd yttersida hittar framstörtande Mack, som behärskat placerar bollen förbi en chanslös Älgamålis.

 

Jocke Jönssson stänger matchen 5 min senare med sitt första mål i FV-dressen. Också det ett fint mål och inte helt olikt 2-1 målet.

 

Mycket skönt att åka hem med 3 p som ju var ett måste med tanke på deras tabelläge. Det satt dock långt inne, men med god moral och kämpaglöd löste vi situationen vi försatt oss själva i.
     
Joakim
Westerlund
     
   
   

Avbytare

Matchstatistik

Hörnor: 4 - 7
Frisparkar: 12 - 9
Avslut:  9 - 18
- varav på mål:  5 - 8

MÅL

 0-1  Daniel Johansson
Straff
37 
 1-1 

61 
 1-2  Mackenzie Ward (ass Daniel Johansson)

81 
 1-3  Joakim Jönsson (ass Daniel Johansson)

85 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Daniel Johansson
89
Inga utvisningar