Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Dagen efter

Gårdagens derby i vår västra del av Ångermanland innehöll nästan allt man kan önska sig. Det som saknades var dock det viktigaste....

 

Vi började matchen bra på en superblöt ( dock inga pölar ) fin gräsmatta. Jocke J ger oss ledningen efter 8 min, som vi dessvärre inte kan hålla i mer än just 8 min. Spelet tycker jag böljar lite fram och tillbaka, vilket det gör i stort sett hela matchen. Mack gör 1-2 på en fin omställning men hemmalaget kvitterar 7 min före paus.

 

Andra halvlek blir ett drama med en serieseger som pris. Hemmalaget tar kommandot i början men det är vi som på nytt tar ledningen efter en hörna, där Danne lyckas peta in den. Efter det har vi några chanser att utöka till 2-4. Ett friläge som vi inte förvaltar, och dessutom en dubbelchans som vi inte heller lyckas sätta. Det är bara att konstatera att det var en match där marginalerna inte var på de gul-svartas sida.

 

I denna "vilda västern matchen" eller "slaget om div III mellersta norrland" kunde utgången blivit hur som helst, men till slut drog hemmalaget det längsta strået. Det skulle dock dröja till det var ca 10 min kvar av säsongen.......

 

Nu är det ju trots allt så att när 22 omgångar är spelade så är det alltid det bästa laget som ligger i topp. Så det är bara att lyfta på hatten och säga grattis till Junsele!

 

För vår del går tåget vidare mot ett spännande kval, där vi redan på onsdag tar emot 2:an i div III norra norrland Robertsfors. Dubbelmöte väntar där vinnaren ställs mot Teg i ytterligare ett dubbelmöte. 
     
Joakim
Westerlund
     
   
   

Matchstatistik

Hörnor: 5 - 5
Frisparkar: 11 - 9
Avslut:  19 - 15
- varav på mål:  12 - 9

MÅL

 0-1  Joakim Jönsson (ass Mackenzie Ward)


 1-1  - -

16 
 1-2  Mackenzie Ward (ass Daniel Johansson)

26 
 2-2  - -

38 
 2-3  Daniel Johansson (ass Frans Eriksson)

62 
 3-3  - -

80 
 4-3  - -

88 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar