Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Det blev tyvärr inga poäng alls i dagens seriepremiär för de gul-svarta. Det hela avgjordes drygt 70 minuter in i matchen då Muhammed hade ett utmärkt läge att göra sitt tredje mål för dagen, och ge FV ledningen med 3-2. Avslutet blir en halvträff som målvakten tar lyra på, och i anfallet efter bokstavligen trycker gästerna in 2-3, vilket också blev slutresultatet.

 

0-1 i paus kändes minst sagt snöpligt framför allt efter våra första 20 min där vi har 4 jätte lägen att ta ledningen. Men kombinationen bra målvaktsspel och halvdana avslut gör att vi inte lyckas spräcka nollan. Istället gör Vännäs 0-1 på deras 1:a riktiga målchans, ett vackert fotbollsmål för övrigt. Vi fick verkligen känna på att man till slut blir straffad när man inta förvaltar sina målchanser. Andra halvlek är jämn och känslan när det är 20 min kvar är att det kan sluta lite hur som helst.

 

Självklart en tung förlust, men det fanns en del saker i vårt uppträdande idag att se positivt på. Förutom att vi var för klena i eget straffområde ( alla deras mål kom från nära håll ) gör vi en försvarsmässigt bra match, där vi håller våra positioner väl och är aggressiva på bollhållaren. Anfallsmässigt skapar vi mer än tillräckligt för att vinna en fotbollsmatch, och vi har ett engagemang i det mesta vi gör.

Erik Olofsson gör en bra match på sin centrala mittfältsposition, där även Theo Af Enehielm jobbade hårt hela matchen. Muhammed visade klass emellanåt och var nära att göra hattrick. Även backlinjen ( f a mittbackarna Mack Ward och Frans Eriksson ) stod upp bra mot stora starka Vännäsforwards. Som sagt, mitt i bedrövelsen att förlora finns en hel del att bygga vidare på. Nu slickar vi såren till i morgon och ser till att göra en bra träningsvecka av den som ligger framför oss.

 
     
Joakim
Westerlund
     
   
   
   
Mohammed
Chawila
 
Mikael
Sellin

UT 70
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  101
Hörnor: 5 - 3
Avslut:  13 - 15
- varav på mål:  10 - 11

MÅL

 0-1  Filip Brännström Nyström
Inlägg från Friska Viljors vänsterkant där Spöland Vännässpelaren når högst och knoppar in bollen.
23 
 1-1  Mohammed Chawila (ass Mikael Sellin)
Lång boll som Micke vinner. Mohammed plockar upp den och lyfter den över målvakten i bortre delen av målet.
45 
 1-2  Peder Åstöm
Efter ett instick i mitten blir Spöland Vännässpelaren fri och lägger in bollen bakom Jocke.
51 
 2-2  Mohammed Chawila (ass Mackenzie Ward)
En hörna som skarvas vidare av Mack där Mohammed avslutar på helvolley. Ett vackert mål.
52 
 2-3  Erik Jakobsson
Spöland Vännäs rinner igenom på deras vänsterkant och spelar in bollen som letar sig ända till bortre stolpen och stöts in av en glidande Vännässpelare
75 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Erik Olofsson
37
 Mohammed Chawila
39
Inga utvisningar