Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Säsongens första seger kom i dag när fjolårets seriesegrare Junsele kom på besök. Vi tog ledningen efter bara 12 minuter på straff efter att Theo blivit fälld strax innanför straffområdet. Danne visade hur en "11 meters spark" skall förvaltas, utan chans för målvakten. Spelmässigt gör vi en medioker första halvlek, chansmässigt har vi ett par jättelägen ( bl a ett friläge där Muhammed tar ett alldeles för stressigt/tidigt avslut som går långt utanför) som vi inte förvaltar. Junsele skapar också lägen, dock utan att det resulterar. I halvlekens sista minut gör vi en snabb omställning där Danne i friläge stannar upp och drar en av Junseles mittbackar. I samband med dragningen går Danne i backen, straff blåses och det röda kortet kommer upp. Vilda protester från ett odisciplinerat bortalag renderar till ytterligare ett rött kort. 2-0.

 

Vi var helt eniga i paus att hålla ett högt bolltempo i andra halvlek och på så sätt komma till många målchanser. Det höll i ca 10 minuter då vi också gör 2 mål. Sedan blir vi på tok för tröga med bollen, transporterar den i onödan, blir bekväma och slarviga. Vi har förvisso ett halvdussin 5 stjärniga lägen men oskärpa och bra målvaktsspel gör att det stannar vid 4-0. En mycket skön seger som gör att vi är inne i serien och tar sikte mot ytterligare ett landskapsderby på söndag nere i Kramfors.

 

Kul att se Danne J som fortfarande har spring i benen efter en ganska trög försäsong. Dessutom roligt för innhoppande Jocke O att göra mål, vilket jag tror är hans första i A-lagströjan. Erik O visar att han kommer att bli nyttig för oss i sin roll som spelfördelare.


MÅL

 1-0  Daniel Johansson
Straff efter att Theo blivit fälld inne i straffområdet.
13 
 2-0  Daniel Johansson
Straff efter att Daniel själv blivit fälld precis innanför straffområdet.
45 
 3-0  Yusuf Chawila

47 
 4-0  Joakim Olsson

56 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Abraham Scott (Junsele IF)
13
 Oskar Spires (Junsele IF)
19
 Mackenzie Ward
29
 Valentin Ivahnenco (Junsele IF)
45
 Yusuf Chawila
65
 Abraham Scott (Junsele IF)
45
 Patrik Håkansson (Junsele IF)
45
 Oskar Spires (Junsele IF)
84