Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Ibland är fotbollslivet grymt. Mål i 92:a minuten gör ont, och att åka hem med 0p efter en mycket väl genomförd 2:a halvlek känns tungt.

 

Vi visste på förhand hur matchbilden skulle se ut då vi medvetet låg lägre i våra utgångs-

positioner än vad vi brukar, och de skulle äga mycket boll. Trots ett tidigt mål bakåt repade vi mod och genomförde vår taktik på ett bra sätt. Däremot var vi slarviga i mottagningar och passningar vilket innebar många bolltapp f a i våra omställningar. De har ett markant spelövertag, men skapar få heta chanser.

I andra halvlek förbättrar vi nästan allt i det offensiva spelet och har en handfull fina omställningar som tyvärr för vår del bara ger oss ett mål. Lite snabbare och ibland lite smartare beslut i motståndarnas straffområde skulle givit oss ett ledningsmål, men skärpan

infann sig inte. Sista 10 min kommer hemmalaget tillbaka och skapar tryck på oss, en hel del beroende på en hypersnabb forward som de bytte in ca 20 min från full tid, men även att vi p g a att vi tröttnade efter mycket spring utan boll i första halvlek. Det gjorde att vi föll tillbaka lite i våra positioner. Tidigare under halvlekens gång när spelet stämde bättre klev vi lite högre.

 

En snabbt slagen frispark ute på vår högerkant när vi för en kort sekund tappar fokus räckte för att de skulle komma före på inspelet och trycka in 2-1. Spelmässigt sett över 90 min var det fullt rättvist, de hade många passningsskickliga spelare. Det skall dock sägas att de gul-svarta genomför 2:a halvlek på ett mycket bra sätt, f a taktisk, där vi höjer oss rejält i spelet med boll. Att siffrorna slutar 3-1 är frukten av att vi direkt på avspark efter deras ledningsmål flyttar upp folk och lämnar egen planhalva i stort sett obemannad.

Beröm till det för dagen hårt jobbande unga FV ( 3 st säsongsdebutanter ). Vi slickar såren och tar sikte på torsdagens match i Frånö.


MÅL

 1-0  Jonathan Lundbäck
Försvaret lyckas inte rensa bort en boll som går igenom från vänster. Efter strul och två chanser trycker IFK-spelaren in bollen.-

 1-1  Yusuf Chawila (ass Erik Olofsson)
Erik hittar fram till Yusuf som hittar nätmaskorna.
63 
 2-1  Jonathan Lundbäck
Mål efter inspel från vänster
91 
 3-1  Chrille Nilsson-Ihren
Friläge efter djupledsboll
93 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Joakim Westerlund
34
 Mackenzie Ward
71
 Jesper Häggmark
87
Inga utvisningar