Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


FV går till sommarvila med en skral poängskörd, 10 inspelade poäng, efter dagens förlust med

2-1. 

Vi pratade innan matchen att prioritera vår defensiv efter 10 insläppta mål de 2 senaste matcherna. Det fungerade ok första 45 och de skapade inte så många heta chanser. De har ett

jätteläge från nära håll som vi räddar på mållinjen. Vi är effektiva och sätter en av få chanser när Micke S på en omställning glidande stöter in 0-1.

 

I andra ökar de bolltempot vilket tvingar oss att aggera snabbare i försvarsspelet än i första. Vi orkar inte hela matchen ut och de gör 1-1 i 79:e, f ö ett fint fotbollsmål. Minuten senare kommer det matchavgörande 2-1 på en för oss olycklig touch där bollen går i en båge över en ställd Kicki O i målet. Vi har svårt att orka få till vårt offensiva spel då både passningar och mottagningar inte håller den kvalité vi vill. Vi har dock ett gyllene läge på övertid då Mack W från nära håll skjuter tätt utanför.

Ser man över de 90 min som spelades ( och det ska man väl ) så är resultatet rättvist, men det är synd att vi inte orkar hålla i hela vägen, och att det är så kort mellan målen. Sista matcherna har vi varit sårbara när vi just släppt in ett mål.

 

Viktigt att vi under uppehållet inte söker fel o brister på allt och alla, utan istället utvärderar våra egna personliga insatser. Och att vi tillsammans hittar vägar ut ur den situation vi själva satt oss i.


MÅL

 0-1  Mikael Sellin (ass Yusuf Chawila)

37 
 1-1  Spelare okänd

79 
 2-1  Spelare okänd

80 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar