Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


En mycket skön derbyseger kom sent ikväll när vi besegrade Frånö med 2-1 ( 1-0 ).

Vi styr det mesta av spelet i första halvlek men de är farliga med sina bollar bakom vår backlinje, och det var vid ett par tillfällen små marginaler till att ett friläge skulle uppstå. De har en distansnick(!) i stolpen, och vi har ett helt öppet läge från straffpunkten efter en fin vändning. Skottet går dock utanför....

 

I början av andra halvlek drar Muhammed på sig 2 gula och får lämna planen. I samma minut kvitterar Frånö, och uppförsbacken blev ännu brantare. Vi tar oss dock samman och backar inte hem, utan håller spelet väl uppe. Vi sliter för varandra och i 87:e minuten bombar Albert in sitt andra mål för kvällen, ett mycket fint skott som målvakten trots utsträckt i sin fulla längd inte nådde. Vi håller undan och vinner för första gången på mycket länge, en seger som betyder mycket för moralen i laget.

 

Tyvärr inträffade en otäck huvudskada på Kevin Tarberg ett par minuter från full tid. Han var dock vid medvetande när ambulansen anlände, och vi håller våra tummar för att Kevin tillfrisknar snabbt och att skadan inte är allvarlig.


MÅL

 1-0  Albert Kargbo
Albert får en boll till skänks av Frånöförsvaret och prickskjuter in bollen i bortre krysset.
18 
 1-1  Karl Hellström
Frispark som går på bortre stolpen och nickas enkelt in av Frånöspelaren.
59 
 2-1  Albert Kargbo (ass Mackenzie Ward)
Mackenzie och Albert kontrar där den senare hittar en yta att avfyra ett hårt skott som placeras nere vid målvaktens högra stolpe.
87 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Christian Kpobi (Frånö SK)
27
 Ken Jonsson (Frånö SK)
40
 Stefan Lindfors (Frånö SK)
52
 Mohammed Chawila
53
 Peter Johansson (Frånö SK)
59
 Kristijan Opacak
60
 Albert Kargbo
87
 Tom Juma
90
 Mohammed Chawila
58