Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Kort om matchen: Vi styr händelserna under de första 45 min, och har en rättvis 1-0 ledning i paus. Passningsspelet är bra men vi slarvar lite med onödiga bolltapp på mittplanen, dock utan att Sollefteå skapar någon vass målchans. Vi har ett bra försvarsspel och det känns stabilt. I paus pratar vi bl a om att vara noggranna på egen planhalva och inte ta några risker när vi har bollen under kontroll.

 

Andra halvlek är 4 min gammal när vi slarvar i uppspelsfasen, vilket resulterar i frilägesutvisning och straff. Ytterligare 5 min senare tråcklar de in 1-2, innan vi riktigt fått ordning på sakerna i samband med det röda kortet. Under de 40 min som är kvar på matchen har vi bl a två frilägen som vi tyvärr inte lyckas förvalta. Vi kämpar och sliter men tvingas gå tomhänta från planen.

Mycket tung men f a onödig förlust. Det är andra matchen i rad som vi spelar med en man mindre i nästan en halvlek, vilket såklart inte håller i längden. Ska man hitta något positivt är det faktiskt så att vi inte släppt in något mål de två senaste matcherna med fullt lag. Och det känns stabilare och stabilare för varje match som vi spelar. Det gäller bara att vi blir ännu mer noggranna i alla detaljer som hör till spelet fotboll, hur små de än verkar vara.
     
Kristijan
Opacak
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  198
Hörnor: 2 - 4
Frisparkar: 9 - 11
Avslut:  11 - 12
- varav på mål:  5 - 6

MÅL

 1-0  Albert Kargbo (ass Tom Juma)

37 
 1-1  Bamekee Toure
Straff
50 
 1-2  Bamekee Toure

54 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Mats Pettersson (Sollefteå GIF)
42
 Igor Petsch (Sollefteå GIF)
76
 Albert Kargbo
79
 Boaz Japalwonga
49