Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Efter den tunga DM-torsken mot Sollefteå reste ett revanschhungrigt Friska Viljor på lördagen till Timrå för ett, på förhand tippat, toppmöte med IFK. 
 
Matchens inledande 15 minuter dominerades av bortalaget. Hemmalaget verkar lite tagna på sängen av viljornas frejdiga offensiv, således kommer också målet efter 10 minuter inte alls ologiskt. Albert Kargbo suger ner en utspark från Jocke och håller sedan kallt i bollen innan han med en vältajmad bredsida finner, en inlöpande, Rasmus Engström som distinkt placerar in ledningsmålet. Efter den första kvarten jämnar spelet ut sig och de förödande felpassningarna från i onsdags känns igen. Lagen skapar ett par chanser vardera innan ett psykologiskt 2-0:mål faller strax före pausfikat. Återigen är Rasmus alert och bryter ett uppspel från en Timråback. bollen studsar till Albert som, fri med målvakten, inte gör någon besviken.
 
I paus pratar vi om att, precis som i onsdags, försöka sträva efter att inte kladda så mycket på mitten utan att så snabbt som möjligt få ut bollen på kanterna där Rasmus och Erik har jätteytor.
 
Ingen hade väl dock kunnat ana att vi så omedelbart skulle få utdelning. Boaz slår lite utav en "lycka till boll" på Rasmus som är först till den och ställer målvakten, som tar steget ut för att avvärja ett eventuellt inlägg, genom att från snäv vinkel stänka in en ärta i korta hörnet. Andra halvlek blir annars en enda lång anstormning från Timrå som skapar tiotalet heta chanser och egentligen gör allt utom mål. Hemmalagets "oförmåga" kan i sanningens namn till stor del också krediteras vårt uppoffrande försvar- och målvaktsspel som matchen igenom är snudd på femstjärnigt!
 
Sammanfattningsvis så vinner Friska Viljor matchen rättvist, om än något mål för stort. Mycket starkt att trots allt hålla nollan också, det lär inte många lag klara mot detta IFK Timrå i år. Hemmalaget ska också ha en stor eloge för att man aldrig gav upp utan jagade frenetiskt matchen igenom. I Friska Viljor kan samtliga kvittera ut fina omdömen med ett extra plus för hela backlinjen och Jocke i mål samt tvåmålsskytten Rasmus Engström.

MÅL

 0-1  Rasmus Engström (ass Albert Kargbo)
Albert Kargbo suger ner en utspark från Jocke och håller sedan kallt i bollen innan han med en vältajmad bredsida finner, en inlöpande, Rasmus Engström som distinkt placerar in ledningsmålet.
10 
 0-2  Albert Kargbo (ass Rasmus Engström)
Rasmus är alert och bryter ett uppspel från en Timråback. bollen studsar till Albert som, fri med målvakten inte gör någon besviken.
45 
 0-3  Rasmus Engström (ass Boaz Japalwonga)
Boaz slår lite utav en "lycka till boll" på Rasmus som är först till den och ställer målvakten, som tar steget ut för att avvärja ett eventuellt inlägg, genom att från snäv vinkel stänka in en ärta i korta hörnet
46 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar