Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Gårdagens seriefinal i Sollefteå blev en tillställning som slutade i moll i Friska Viljors ögon. Förlust 0-1 på en straff i 77:e tillsammans med en utvisning på målvakten Joakim Westerlund fällde avgörandet.

Friska Viljor mötte återigen ett Sollefteå som var väldigt fokuserade på att spela tajt och arbeta med snabba omställningar, offensivt som defensivt. Det betydde att Viljorna fick äga en hel del boll och sikta på att försöka bryta sig igenom den starka organisationen. 

Det såg lovande ut i första halvleken då de gulsvarta som tryckte på mest och var väldigt nära att få in ettan precis innan paus då Albert Kargbo fick ett läge från nära håll. 

Andra halvleken tappade lite i kvallite men det fanns perioder då Sollefteå endast var över halva plan vid enskillda uppsparkade långbollar. Detta till trots så kunde inte Friska Viljor bryta sig igenom och när hemmalaget kom upp i ett av sina långbollslägen så uppstod ett friläge med en straff som följd.

Trots att Friska Viljor endast hade 10 man så fortsatte spelbilden därefter men udden fanns inte där och det blev inga större chanser till kvittering. 
     
Joakim
Westerlund

UT 77
     
   
   

Matchstatistik

Publiksiffra:  310

MÅL

 1-0  Tobias Rappson
Straff efter frilägesutvisning.
77 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Haevenar Maloba
42
 Henrik Sandlund
50
 Niklas Eriksson (Sollefteå GIF)
51
 Patrik Östberg
90
Inga utvisningar