Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Första 30 minuterna av matchen är jämna och småtrevlig att titta på.  Friska Viljor är laget som skakar fram de tydligaste chanserna där Tobias Forsberg, Niclas Håkansson och Rasmus Engström får chanser helt ensam med målvakten. Timrå hotar främst på fasta situationer och vid ett par tillfällen får Joakim Westerlund agera men 0-0 står sig till paus. 

 

Andra halvlek hade knappt startat när IFK Timrå får en frispark precis utanför straffområdet. Frisparksskytt Mattias Norin lyfter den snyggt över muren in i mål.

Det blir inte ljusare när Boaz drar på sig sitt andra gula kort inom 10 minuter vilket innebär att han får lämna planen. 

Matchen är fortsatt jämn men med visst övertag till gästerna. Friska Viljor får en hörna och ett tänt hopp när Ian når högst på denna men IFK visar sig effektiv i nästa anfall och tar ledningen med 2-1 näst intill direkt efter kvitteringen. 

När det är tio kvar skulle Viljorna kunna tilldelas en straff då Erik Olofsson rivs ned och minuten senare så har Jorge Torres ett gyllenne läge att trycka in kvitteringen men målvakten får bollen över ribban. 

Sista chansen kom dock. En fast situation där skarv av Rasmus friställer Ian som gör sitt andra för dagen och räddar en poäng till viljorna. 

Summerat så kan man säga att chansmässigt så skall Friska Viljor ha alla poäng men bollen måste in i mål för att det ska räknas. 
     
Joakim
Westerlund
     
   
   
 
Joel
Eriksson

UT 71
 
Tobias
Forsberg

UT 83
 
Niclas
Håkansson

UT 71
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  204
Hörnor: 6 - 8
Frisparkar: 9 - 9
Avslut:  13 - 10
- varav på mål:  8 - 5

MÅL

 0-1  Mattias Norin
Frispark två meter utanför straffområdet som går över muren och in i mål.
49 
 1-1  Ian Evans (ass Erik Olofsson)
Hörna av Erik som Ian når högst på vid bortre stolpen
70 
 1-2  Martin Vestin
Direkt efter avspark spelar Timrå upp bollen centralt. Avslut utifrån straffområdet som smiter in vid stolpen.
71 
 2-2  Ian Evans (ass Rasmus Engström)
Lång boll upp som skarvas i straffområdet av Rasmus och friställer Ian som trycker in bollen.
91 

VARNINGAR och UTVISNINGAR