Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Division-fyralaget har hunnit med två matcher efter sommaruppehållet och bägge har nu slutat med stabila 4-0 segrar. Senast mot IF Älgarna gjordes samtliga mål i den första halvleken men mot Nätra blev det tvärt om. 

Gästerna var svåra att få hål på under första 45 och de gulsvarta hittade inte några sätt att ta sig igenom försvaret. När sedan Tobias Forsberg gjorde 1-0 i mitten av andra så kom den så berömda ketchupeffekten med tre ytterligare mål som följd.

– Rättvisa siffror tycker jag. Jag är missnöjd med första halvlek, där Nätra spelar bra och vi lyckades inte dyrka upp dem. Fast sedan tröttnar de i andra och när vi gör 1–0 är det kassaskåpssäkert, säger FV–tränaren Thomas Wågström till Allehanda

 

Kommentar från Peter.

Perfekta förutsättningar på Skyttis med ett åskväder som drog förbi och skapade en klarare luft och lite skönare temperatur att spela i för grabbarna.

Första halvlek var ganska så seg, trots stort bollinnehav så skapade vi inte speciellt mycket och halvleken slutade också 0-0 efter att Nätra lyckats ganska bra med sin taktik (att dra ner på tempot)
Andra halvlek ökade vi trycket och fick lite mer fart på passningsspelet och i den 62:a minuten kom så utdelningen i form av ett mycket snyggt mål av Tobbe som drog in bollen i målvaktens första kryss, strålande framspelning av nyss inbytte Henrik Näsholm.
Jublet hade knappt lagt sig, när samma sak hände igen bara minuten efteråt, samma målskytt och lika fin framspelning igen av Henke och 2-0 kom som en riktig kalldusch för Nätraspelarna!
Nätra hade förvisso en del chanser men David var återigen duktig i målet och lyckades hålla nollan för andra matchen i rad, mycket bra!
Mål fabrikationen fortsatte med Antons 3-0 mål efter att påpassligt tagit vara på en retur sedan Marco avlossat kanonen, detta var i den 78:e matchminuten.
3 minuter senare fick duktige Henrik N sätta spiken i Nätrakistan också detta efter en retur efter avlossad kanon återigen signerad Marco.
Siffrorna var mycket rättvisa och segern kunde faktiskt ha varit ännu större med lite tur.
Samtliga förtjänar beröm i dag för sina insatser, P-17 pojkarna som vanligt strålande med Säkre Christian Sjödin som topp där bak, Henkes fina inhopp (1 mål 2 ass) Tobbes 2 mål samt att se Adam Olssons grymma tajming i luften, han förlorar aldrig en luftduell!
/ Peter

MÅL

 1-0  Tobias Forsberg (ass Henrik Näsholm)

62 
 2-0  Tobias Forsberg (ass Henrik Näsholm)

63 
 3-0  Anton Granath (ass Marco Lundqvist)

78 
 4-0  Henrik Näsholm (ass Marco Lundqvist)

81 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Mikael Norberg
65
Inga utvisningar