Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Söderhamns FF-Friska Viljor U17 3-1

Efter en månads speluppehåll startade serien om för fv:S talangfulla U17 lag i pojkallsvenskan. Höstsäsongen startar med en mindre "road-trip" till Söderhamn och Sandvik. På Hällåsens IP mönstrade FV upp mot Söderhamn på en bra Naturgräsplan. Första halvlek slutade 0-0 efter ett böljande spel med åt båda håll. Under denna halvleken bjöds publiken på fart och fläkt, med många fina individuella prestationer, men även fler individuella misstag än vanligt för fv:s del.

I starten på andra halvlek kunde fv ta ledningen genom fin individuell prestation av Herman Johansson och mål med snyggt avslut av Filip Nylander. Bara en fem-minutersperiod efter första målet kunde Filip Nylander göra sitt andra mål för matchen, men det blev bortdömt av en anledning som varken fv:S eller Söderhamns ledning vet svaret på i skrivande stund. Istället för 2-0 kunde Söderhamn arbeta in en kvittering på en snabb omställning, ta ledning i matchen genom ett självmål och punktera matchen när fv chansade en del i slutet av matchen.

Totalt sett över 90 minuter spelade Söderhamn en fysiskt stark fotboll och enligt deras ledning lagets bästa match så långt. Fv presterade inte vad de visat tidigare under säsongen. Kanske kan vi ursäkta oss till viss del pga fortsatt ovana med naturgräs, några spelare med viss trötthet efter att ha spelat två div 4 matcher inom en vecka och att några spelare som haft längre semester var lite ringrostiga.  Oavsett har laget och ledning en del arbete för att hitta tillbaka till det tålamod och ödmjukhet som krävs inför de tuffa uppgifter varje match innebär.

Nya friska tag idag (läs lördag) mot Sandviken borta, som blir med visst mann-fall en spännande men tuff uppgift.


MÅL

 0-1  Filip Nylander

46 
 1-1  Spelare Okänd

56 
 2-1  Spelare Okänd

75 
 3-1  Spelare Okänd

81 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Herman Johansson
36
Inga utvisningar