Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


En annorlunda matchdag för FV U17.

Med FV:S meste målskytt Herman Johansson avstängd och den meste lagkaptenen Christian Sjödin för dagen skadad mönstrade fv upp ett starkt lag på en pojkallsvensk match som blev annorlunda på många sätt.

Laget anlände från övernattningshotellet i Gävle till Sandvikens Järnvallen 13.45 på lördageftermiddagen. Vi tog plats i omklädningsrummet i Svenska mästarnas Sandvikens Göranssons arena. I arenan låg bandyisen klar sedan dagen innan och ungdomar tränade bandy i kylan. Ute på konstgräsplanen ångade mattan från den stekande solen och den 30gradiga värmen gav en kvävande känsla.

För dagen planerade fv att arbeta med en högre press och många rullande byten för att på bästa sätt möta dagens förutsättningar. Ett bollskickliga Sandviken ville hålla taktpinnen i matchen, men ett välorganiserat fv kunde lugnt klara försöken till anstormning. Tyvärr bjöd viljorna duktig Sandvikenforward på farlig passning som gav dem ledningen med 1-0.

Under andra halvlek arbetade viljorna vidare med vår "gameplan"! Ett par byten med medföljande ommöbleringar blev nödvändiga under tidig halvlek och Sandviken kunde nyttja den tillfälligt bristande organisationen vid en tilltrasslad situation.

Allteftersom matchen fortskred kunde viljorna mer och mer komma in i matchen och slutligen överta kommandot i densamma. En stark genomlöpning med skickligt avslut av Filip Nylander gav reduceringen 2-1 och Tobias Ehlin-Eriksson kunde med en skickligt slagen frispark kvittera till ställningen 2-2. Trots att Sandviken långa stunder i matchen försökte hålla taktpinnen, kunde viljorna ha bärgat segern i slutminuterna. Vi bekänner oss som nöjda med poängen, då vi redan från vår förra seger mot samma lag var medvetna om deras skicklighet.

För dagens match"stjärnar " vi speciellt för laget istort, men speciellt för duktige målvakten Samuel Sjödin, forward Filip Nylander och Mittfältaren Tobias Ehlin-Eriksson. Tobias fick i ommöbleringarna visa att han även kan hantera en mittbacksroll.


MÅL

 1-0  Spelare Okänd

25 
 2-0  Spelare Okänd

62 
 2-1  Filip Nylander

73 
 2-2  Tobias Eriksson-Ehlin

78 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar