Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Denna tredje resa för FV U17 till Östersund summerades till målrika 4-6. En match som säkerligen publik på alla sätt skulle uppskattat, men för FV ledningen och spelarna i FV finns mycket att önska efter matchens slutsignal.

 

Redan under uppvärmningen kunde ledningen tillsammans med laget konstatera att för många i startelvan inte hade var på topp i koncentration på vad som skulle komma att ske. Vi samtalade mycket om att hitta fokus, men vissa dagar vill det bara sig inte. Åtminstone ville det sig inte på det sätt som vi tillsammans ville genomföra matchen. Förklaringar till detta kan vara att vi spelade match för bara 3 dagar sedan, några sena sjukanmälningar (bl.a. Christian Sjödin, Jacob Ekenberg och Linuz Thurhammar) och att det är en viktig fotbollsmatch för FV i division 4 på söndag, som några av spelarna visste att de ska delta på. Alternativt var det bara en av dessa dagar när allt inte riktigt stämmer som man vill.

 

Kortfattat kan ändå konstateras att vi är oerhört starka som lag och trupp då vi trots detta kunde besegra Östersunds starkaste U 17 lag enligt nuvarande placeringar i tabellen. Detta trots att motståndet tog ett tidigt ledningsmål i första halvlek, vilket vi sedan kunde vända till 1-6 innan halvtidssignalen ljöd. Första halvlekens starka vändning berodde mycket på en "Hermanshow". Herman visade på otrolig skärpa och assisterade 4 av målen och gjorde två själv. Som känt gör ingen enstaka individ ett lag själv, men Herman var en klar tunga på vågen under den första halvleken, vilket också låg till grund för att FV kunde summera matchen med 3 nya poäng.

 

Andra halvlek blev en lång transportsträcka där FV arbetade för att hitta sin skärpa och Östersund arbetade med viss framgång för att få grepp om matchen. Enligt FV punkterade Pontus Hägg matchen med något som bedöms av undertecknad som årets mål, men domaren såg inte målet. Pontus arbetade sig in i straffområdet, fintade bort tre spelare innan han i en öppning dunkade bollen ribba-in. P.g.a. bollens kraftiga bakåtskruv studsade den klart inne men skruvade sig ut till straffområdet igen. Undertecknad har full förståelse för att ett sådant mål kan missas, men att mål inte dömdes ökade på känslan att det är en just sådan dag, där allt inte går som det borde kunna gå.

 

Trots allt summerade vi tillsammans in en ny lärorik match där alla spelare i laget mött en ny matchbild och skapat sig nya kunskaper om hur en fotbollsmatch kan vara svår att förutse helt och hållet. Vi plussar i matchen extra för Herman Johansson som dominerade första halvleken med hög skärpa. Mittfältspådrivaren Tobias Elin-Eriksson och lurige Henrik Näsholm. Vi ser fram mot helgens U17 match mot Moffe hemma. Den är just nu planerad till söndag, men kan komma att flyttas till lördagen. Ledningsteamet genom Jerry Carlström


MÅL

 1-0  spelare okänd

10 
 1-1  Herman Johansson

16 
 1-2  Henrik Näsholm

21 
 1-3  Henrik Näsholm

28 
 1-4  Love Norrby

36 
 1-5  Herman Johansson

40 
 1-6  Filip Nylander

43 
 2-6  spelare okänd

54 
 3-6  spelare okänd

65 
 4-6  spelare okänd

80 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Willhelm Näslund
33
Inga utvisningar