Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Lördagen den 13/9 spelade FV U17 den fjärde sista matchen för säsongen mot Moffe. FV:s ambition var att hålla uppe fart i matchen med få tillslag när vi ägde boll, samt ett kontrollerat försvarsspel. Efter den första halvleken kunde viljorna summera att ställningen var 0-0, vilket var symboliskt för det ”sömnpiller” första 45 minuterna var. Moffe höll en del boll i backlinjen, FV skötte sitt försvarsspel, men det temp med bollinnehav viljorna eftersökte uteblev då de individuella misstagen i de enkla passningarna blev för många.

 

Den andra halvleken startade med en trevligare och snabbare fotboll. Viljorna tog snabbt ett ledningsmål, Moffe reducerade med en individuell prestation samt tog ledningen genom ett självmål. Efter att Viljorna sedan genomförde två byten samtidigt kunde Viljorna få ny energi och skapa ett grepp om matchen som blev för mäktigt för motståndet. Viljorna reducerade, tog ledning och punkterade matchen inom de 30 återstående minuterna.

 

I matchen stjärnar ledningen extra för de två inhopparna Tobias Elin-Eriksson och Jakob Ekenberg. De båda är ovana att starta som bänkspelare i pojkallsvenskan, men visade hur viktigt det är att även om man är på bänken så kan man vara helt avgörande för matchers utgång. Vi stjärnar också för tvåmålsskytten Herman Johansson.

 

För allas kännedom och som kuriosa kan FV U17-ledningen konstatera att U 17-spelarna Christian Sjödin och Herman Johansson som spelade hela matchen klockan 12, sedan deltog som avbytare på A-lagets match som spelades klockan 15.00 mot serieledande Sollefteå. De flesta av FV U17 spelare kommer också att spela med endera FV div 4, eller U 19 div 1 under söndagen den 14/9. Det har varit en längre tids hårt matchande för många av spelarna i pojkallsvenska FV U17, vilket de visar att de klarar på utmärkt. Det är inte konstigt alls att det ibland är svårt för en handfull av spelarna att vara på topp i koncentration och fokus för varje ny uppgift. Toppenjobbat grabbar!!!

 

Ledningen genom Jerry Carlström


MÅL

 1-0  Herman Johansson

47 
 1-1  spelare okänd

50 
 1-2  spelare okänd

63 
 2-2  Jacob Ekenberg

64 
 3-2  Herman Johansson

74 
 4-2  Jacob Ekenberg

82 
 5-2  Henrik Näsholm

89 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar