Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Första kvalmatchen uppe i Polcirkeln, mot Gällivare/Malmberget, slutade med en riktig käftsmäll.

3-0 till grabbarna från ”gruvorten”. En seger som grundlades redan efter 45 minuters spel.

Första kvarten lirade FV riktigt prydligt, skapade ett par riktigt vassa chanser. Albert Kargbo och Rasmus Engström brände var sitt friläge. Och sånt har man inte råd med i en livsviktig kvalmatch.

”Bra spelmässigt i början, men sedan gjorde vi 15 riktigt dåliga minuter. Vi tar helt enkelt inte vara på våra chanser”, summerade FV-tränaren Lars-Gunnar Eriksson efteråt.

L-G menade vidare, att hans lag mest halkade omkring i snålblåsten på naturgräset där uppe i norr.

Allt gick emot Friska Viljor denna kvalfyllda eftermiddag. 1-0 målet var mycket tveksamt, där FV-keepern Joakim Westerlund räddade bollen – på mållinjen… Men, domaren var av en helt annan uppfattning – han pekade mot mittpunkten.

3-0 i baken var det sämsta som kunde hända inför returen hemma på Skyttis kommande söndag. Nu blir det oerhört svårt att vända på ”steken”.

FV måste alltså fixa till fyra mål – och dessutom hålla tätt bakåt.

Fördelen kan ju vara att FV är hemtama med sitt konstgräs, men det känns ändå som att det blir en övermäktig uppgift att vända det tunga bagaget i form av 0-3.

Nu hoppas alla vi FV-are att ung som gammal lämnar stugvärmen, och tar sig upp till Skyttis. Ni ska veta, att det nu behövs allt stöd till grabbarna.

Låt mig drömma lite… att FV tar ledningen på direkten, och sedan flyttar fram alla positioner på planen. Nu handlar det om att våga. Man vinner ju inte om man inte vågar.

Spänningen lär ju stiga allt eftersom vi närmar oss den kvalfyllda söndagen.

Och när det är matchstart klockan 14.00 på söndag, då kommer den stora vändningen – eller miraklet.


MÅL

 1-0  Elliott Green

21 
 2-0  Edgar Benedict Seeley

32 
 3-0  Självmål

36 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar