Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Det här var en match som hade kunnat sluta väldigt mycket annorlunda. Men med moral, inställning och en gnutta tur så tar Friska Viljor samtliga poäng i hemmadrabbningen mot Morön BK. Första 5 minuterna spelade Viljorna strålande med bra försvarsspel och bra rörelse i anfallsspelet vilket resulterade i  1-0 av Tobias Forsberg efter 4 minuter.
 
Efter det och fram till till halvtid var det dock en helt annat matchbild där hemmalaget försökte bygga upp ett spel men inte riktigt fick till det. Morön spelade på snabba omställningar på duktige forwarden Andreas Marklund.  Den samme lyckades göra 1-1 efter dryga 10 minuter och var sedan ett ständigt hot.
 
Redan från starten av andra halvlek märktes det att de gulsvarta inte längre var med i matchen. Morön skapade enormt många lägen och spelade stundtals fantastiskt fin fotboll. Andrew Mills och försvaret fick arbeta hårt och gjorde många svettiga räddningar samt blockerade många skott. Sedan skall sanningen fram att vissa lägen var så pass rena så att ett ledningsmål för gästerna borde ha suttit.
 
Men så som det brukar bli när ett lag inte gör mål så fick Friska Viljor lite luft under vingarna sista 10 minuterna och lyfte fram spelet. Precis som Josip sa efter matchen så är det skönt att se att ”vi tar oss i kragen och visar vilken styrka vi som lag besitter. Vi vände alla motgångar och all frustration till något positivt och avslutade matchen riktigt bra”.
 
På övertid skapar Friska Viljor två jättelägen där Rasmus Engström avgör matchen med det andra läget. En sådan där match som är riktigt skön att vinna och med 6p på de inledande 3 matcherna så känner vi att vi kommit in väl i seriespelet.     
Andrew
Mills
     
   
   
     
Tobias
Stenberg

Ut 96
 

Matchstatistik

Publiksiffra:  254
Hörnor: 5 - 10
Frisparkar: 7 - 12
Avslut:  8 - 21
- varav på mål:  3 - 8

MÅL

 1-0  Tobias Forsberg (ass Tobias Stenberg)


 1-1  Andreas Marklund

11 
 2-1  Rasmus Engström (ass Rasmus Bergström)

94 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

 Nils Lundmark (Morön BK)
40
 Tobias Stenberg
44
 Niclas Håkansson
62
 Herman Johansson
71
 Frank Amani
80
 Rasmus Bergström
90
Inga utvisningar