Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
 
 
 

KOMMENTAR


Vårt tåg som skulle åka 00:04 blev inställt pga en olycka söder om Gävle. Ny tid 04:30.

Efter vild jakt av en buss samt busschafförer fick vi efter många telefonsamtal kontakt med en Gällivareledare strax efter midnatt som tyckte vi skulle ta tåget 04:30 och att vi skulle flytta matchen till 14:00.

Vi satte oss på tåget men under morgonen får vi besked att varken domaren eller lagen som skulle spela sin match 15:00 ville flytta den.

Nytid 17:00. Hotellfrukosten som var inplanerad byttes ut mot 2h väntetid i ett molnigt Boden innan vi kunde ta ett nytt tåg till Gällivare. 

Väl på plats får vi reda på att tåget hem avgår 19:23. Dvs frågan var om vi ens skulle hinna med det. Matchen ville vi spela 16:30 medan Gällivare sa nej och gick med på att den skulle starta tidigast 16:55.

När matchen väl började var vi på hugget. Vi skapade lägen och hade ett bra kortpassningsspel. Från ingenstans får GMFF ett jätte läge men Andrew klistrar bollen med ena handen långt nere vid stolproten.

Därefter gör vi 1-0 efter ett fint fotbollsmål. I andra halvlek gör vi ännu ett fint mål där framspelaren Toby tunnlar sin bevakning, drar två gubbar till och sedan serverar Rasmus E med ett instick som rundar målvakten och sätter den.

GMFF gör 1-2 från 60m. Frispark på deras planhalva där en GMFF drar till och lobbar samtliga spelare på planen innan någon ens han blunda.

Vi håller undan och tar ytterligare en trepoängare. Ett otroligt resultat utifrån dem förutsättningar som fanns.

Stor eloge till spelarna men ännu större eloge till Hasse Strandberg som drog i varenda tråd han kunde och gick runt med telefonen bokstavligt talat hela dagen för att få ihop allt.

Han tilldelades även FV mössan efter matchen för sina insatser under dygnet.

Detta var en resa som vi sent kommer att glömma.
     
Andrew
Mills
     
   
   
     
Rasmus
Engström
 

Matchstatistik

Hörnor: 8 - 3
Frisparkar: 8 - 8
Avslut:  14 - 9
- varav på mål:  10 - 5

MÅL

 0-1  Rasmus Engström (ass Toby Davis)

20 
 0-2  Rasmus Engström (ass Toby Davis)

58 
 1-2  _ _

82 

VARNINGAR och UTVISNINGAR

Inga varningar
Inga utvisningar