Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Kvaltider…

2017-10-04

Det omöjliga blev verklighet. Tabelljumbon, Björna IF, snodde överraskande en poäng (2-2) hemma mot tabelltvåan Gottne IF. För Friska Viljor FC innebär det kvalspel om en plats i nästa års div. 2 Norrland. 

Kvallottningen utföll så, att Friska Viljor FC äntrar bussen på lördag för vidare färd upp till Kalix. - Vi möter ett välorganiserat lag. IFK Kalix har ett kompakt försvarsspel på egen planhalva, och satsar på omställningar. De är också bra på fasta situationer, säger FV-tränaren Pero Kapcevic. IFK Kalix tappade seriesegern i de två sista omgångarna. I och med förlusten (1-3) på hemmaplan mot bottenlaget Hedens IF i näst sista omgången. Ända fram tills matchminut 84 i sista omgången var IFK Kalix ett div. 2-lag. Men IFK Umeå avgjorde i slutminuterna sin fight borta mot Kiruna IF och fixade hem seriesegern i div. 3 Norra Norrland.

Tufft mentalt för IFK Kalix Detta var säkert tufft mentalt för spelare och ledare i IFK Kalix. - Hos oss i Friska Viljor var det precis tvärtom, vi knep kvalplatsen i sista omgången. Stämningen är på topp, säger Pero Kapcevic. I grundserien gjorde Friska Viljor FC fler mål än IFK Kalix, och släppte dessutom in färre mål. - Dessutom skrapade vi ihop två poäng mer än IFK Kalix (FV 49 p, IFK Kalix 47 p) i mellersta trean som är en tuffare serie än norra trean, konstaterar Kapcevic. Friska Viljor FC är taggade inför uppgiften på lördag. ”Jag är optimistisk” - Vi har respekt för våra motståndare, men vi vet också att vi också är ett bra fotbollslag. Det är bra fart på våra träningspass.

Jag är optimistisk inför lördagen, säger FV-tränaren. På skadefronten låter det ganska bra. Herman Johansson, äkta hat trick i lördags mot KB 65 FF, var förkyld i måndags. Likaså talangen Jonathan Powell. - Men, de mår bättre i dag och jag räknar med båda på lördag. I övrigt inga skador, alla andra spelare kör för fullt och är tillgängliga, avslutar en förhoppningsfull FV-tränare.

ANDERS ”MYGGAN” NORDIN


 Gilla (261)

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.