Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Heroisk insats uppe i lappmarkerna!

2017-10-07

Viljorna hade en lång resa upp till Norrbotten och Kalix för lördagens inledningsrunda i kvalet till division 2. 

 
Vi inleder matchen lite passivt, många spelare känns lite nervösa och tagna av stundens allvar. Symptomatiskt så tar också hemmalaget en tidig ledning sedan bollen, efter en kort hörnrensning, kommit i retur och deras forward kan smacka dit den efter lite passivt agerande i våra bakre led.
 
I den 18:e minuten åker också Anton Granath på ett minst sagt tveksamt rött kort, Anton slår en aningens lös hemåtpass som deras forward hugger på. Anton fäller ut bommen och obstruerar lite, men Seb är säkert fem meter före på bollen så hur man kan bedöma det som en målchans är synnerligen häpnadsväckande! Det är lätt att tro att detta skulle sänka oss med all frustration som den typen av avgörande beslut genererar. Men istället tar vi oss in i matchen på riktigt och krigar precis så grymt som vi gjort i de senaste matcherna. 
 
Niklas Håkansson älgar sig runt på högerkanten och hittar Rasmus snett inåt bakåt. RB gör inget misstag utan sätter den högt i nät. Under resten av halvleken blir vi ganska tillbakatryckta. Men krigarinstinkten är nu, som sagt, verkligen på plats och vi lyckas rida ut stormen så 1-1 står sig till halvtidsfikat. 
 
Matchbilden fortsätter att vara densamma i andra. Kalix, i kraft av sitt numerära övertag, dominerar spelet och skapar också en handfull riktigt giftiga målchanser. Med skicklighet, ibland med mariginalerna med oss, så lyckas vi dock freda oss. När vi sedan på nytt kommer fram på högerkanten, denna gång genom Tobbe Forsberg, och ånyo hittar in till Rasmus så är 2-1 till oss ett faktum! Efter detta kämpar vi som djur för att hålla undan, vilket vi också lyckas med!
 
Vi visar en fantastisk moral och får nog betrakta detta som årets skönaste trepoängare hittills. 
 
Nästa match, också (alldeles oavsett) den sista för säsongen, kommer nu att  spelas den 21:a oktober klockan 15 mot IFK Mora. 
 
Hoppas alla som bryr sig och har hjärta för klubben, sluter  upp på Skyttis för att kanske få bevittna när de gulsvarta tar det sista steget mot division 2!!!
 
Erik Johansson

 Gilla (251)

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.