Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Pero Kapcevic: ”OBESKRIVLIG KÄNSLA!!!”

2017-10-25

Friska Viljor FC har svarat för en BRAGD. Med tre spelomgångar kvar var laget uträknade. Gottne IF ledde div. 3 Mellersta Norrland med betryggande marginal. Åtta (8) Poäng före tabelltrean Friska Viljor FC… Men, så hände det ofattbara – Gottne åkte på stryk i två raka matcher, och spelade bara 2-2 mot jumbolaget Björna IF. Kramfors-Alliansen, å sin sida, gjorde sin plikt – plockade full poäng i de sista matcherna. Seriesegern var klar för Ådalens fotbollsstolthet. Friska Viljor FC var klart för en kvalplats till div. Norrland.

I första kvalmatchen, uppe i Kalix, blev det vinst – trots en man mindre på plan större delen av matchen. Och så ny i lördags den verkliga BRAGDEN. 3-2 hemma på Skyttis mot starka IFK Mora. - Jag har en obeskrivlig känsla i kroppen fortfarande. Vi visste innan matchen att vi skulle möta ett bra och rutinerat lag, och vi visste att vi måste besegra dalalaget om vi skulle greja div. 2-platsen, säger FV-tränaren Pero Kapcevic. Friska Viljor FC gjorde en fantastisk insats i lördags. Vilken match, vilken vändning! - Det såg hopplöst ut ett tag, men vi slutade aldrig att tro, säger Kapcevic. IFK Mora ledde med 2-1 ända fram tills slutminuterna, och såg ut att ha fixat div. 2-platsen… Men, Friska Viljor FC ville annat. Kvitterade till 2-2 (Rasmus Bergströms andra mål i matchen!), innan yttermittfältaren Armegio Liva nickade in segermålet – i den 99:e minuten!!!

En thriller av bästa märke Slutminuterna av fighten blev en thriller av bästa märke. FV:s inhoppare, Mikael Norberg, klippte benet på moraspelaren Johny Einarsson. Ett befarat benbrott, trodde alla. Men besöket på sjukhuset visade att benet klarat sig. Tack, och lov. Moralägret var i uppror, menade att Norbergs fula kapning skulle rendera ett rött kort (en riktig reaktion från dalalaget). Men domaren, Arian Chalak (Sundsvall), nöjde sig med att plocka upp gula kortet. - Synd bara att inte deras tränare, Lasse Ericson, inte ville skaka hand med mig och gratulera till vinsten, säger Pero Kapcevic. Efter bragdsegern var det givetvis stort jubel i hemmaleden. Supporters i massor stormade in på planen för att gratulera sina hjältar. Och efteråt bjöds laget på mat och dryck på Framnäsbaren.

Festmåltid på Framnäsbaren

- Vi festade ordentligt. Min röst är helt borta. Nu får vi njuta några dagar till och sedan lägga fokus på försäsongen och spel i div. 2 Norrland nästa år. FV-tränaren, vill till sist tacka sin familj, alla spelarna, övriga ledare, ledarna i U17- och U19-laget, alla supportrar, och alla som stöttat laget från början.

- Vill tacka styrelsen för förtroendet, min vän Andreas Gisselman och min spelare Tobias Forsberg. Tobias fick ju betala högsta priset för avancemanget i och med skadan borta mot IFK Kalix, konstaterar en överlycklig Pero Kapcevic. 

ANDERS ”MYGGAN” NORDIN

 Gilla (359)

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.