">
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Friska Viljors Framtidsfond

2018-07-04

 

Föreningen firar stora framgångar på fotbollsplanen. En positiv fotboll spelas av våra representationslag och U-lag. En majoritet av föreningens spelare är fostrade i fotbollsalliansens verksamheter. En lyckosam integrationssatsning på Sörliden/Valla är vi stolta över. Tyvärr speglas inte våra sportsliga framgångar av ekonomiska i dagsläget – Vi behöver ert stöd. Nu.
 
Föreningens ambition med lokal talangsatsning och integrationsåtaganden, går hand i hand med att utveckla intäkterna från sponsorer och publik. Detta har visat sig vara en stor utmaning under senaste åren. Vi är mitt inne i en organisatorisk generationsväxling där nya Friska Viljor engagerar sig i föreningen. Tyvärr har vi under senaste tiden även drabbats av dödsfall i och sjukdomar, vilket självklart varit tunga tapp för våra åtaganden.
 
Friska Viljor har under 2017 sjösatt nysatsningen på fotbollsalliansens talangutvecklingsprojekt under parollen ”Övikstalang 2020”. Föreningen gör detta i samverkan med åtta föreningar i Örnsköldsvik och fotbollsgymnasiet, med syfte att möjliggöra en elitförberedande verksamhet för kommunens ungdomar och vår gemensamma strävan att bli bättre.
 
Inför 2017 gjordes en rejäl sänkning av föreningens budget för att möta nya förutsättningarna med spel i en lägre division. Tyvärr har föreningen inte lyckats påverka kostnader för planhyror och resor för våra lag i tillräcklig utsträckning för att matcha en lägre intäktsbudget. Stöttning från ideella krafter i föreningen, näringsliv, supportrar och kommunen är en förutsättning om vi skall fortsätta lyckas bedriva vår verksamhet.
– Vi behöver ert stöd. Nu.
 
Föreningen gör nu följande åtgärder för att komma på rätsida på kort och lång sikt;
 
- En kraftig reducering av kostnadskostymen genom att, bland andra åtgärder, minimera orsaken till vår största utgift – närvaron på Skyttis idrottsplats.
 
- En föreningsinsamling till en framtidsfond startas på vår hemsida. Där kan näringsliv och privatpersoner bidra till att stötta talangsatsningen för Örnsköldsviks ungdomar med engångsinsatser eller som månadsgivare.
 
- En uppmaning till yngre och äldre friska viljor i kommunen att stötta föreningen genom insatser i vår organisation för vårt gemensamma intresse – att främja fotbollen i Örnsköldsvik. Vi behöver växa och komplettera vår organisation i styrelse och stöttande funktioner såsom kansli.
 
På planen och i omklädningsrummen mår vi ytterst bra. – men vi är i behov av ditt stöd för att fortsätta satsningen på Örnsköldsviks ungdomar.
 

/Styrelsen i Friska Viljor FC
 
Länk till Föreningsinsamlingen:
 
Klicka Här!

 Gilla (288)

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.