Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Segern viktigast i derbyt

2019-09-22

 

Det var kanske inte årets match vi presterade på Olympia i Bredbyn. Men tre friska poäng blev det trots allt.
 
Första halvlek är en av de sämre i år från vår sida. Dålig rörelse utan boll, mycket alibispelande och få initiativ. Symptomatiskt nog så tillåts också AIF ta ledningen några minuter före paus efter en frispark som skarvas in. I samband med målet drar  Bredbylaget på sig ett rött kort sedan deras spelare av oklar anledning blivit mäkta gramse på Herman Johansson och knuffat luften ur densamme. Vi lyckas tack och lov kvittera bara minuten senare sedan Linus snabbt uppfattat ett missförstånd i hemmalagets försvar och serverat öppet mål för Anton Granath.
 
Många är frustrerade i halvtid. Vi jagar på varandra att ta tag i matchen så fort som möjligt och driva upp tempot, i synnerhet med en man mer är ju det en naturlig nyckel.
 
Efter paus får vi också allt bättre grepp om händelserna. När Araya sedan kan stänka upp Hermans inspel i nättaket för ledning så får vi kontroll. En uddamålsledning är man ju dock aldrig säker med så att Niclas Håkansson kan fylla på med två fina fullträffar ytterligare var nödvändigt för att cementera det hela.
 
Sammanfattningsvis inget derby som går till historien. Vi gör en direkt dålig första halvlek och en helt okej andra, delvis hjälpt av det numerära överläget. Men poängen var poängen. Kapten Håkansson bäst för dagen. Araya Zerai och Tobbe Forsberg kommer in och gör skillnad i andra. Linus Nordins påpasslighet i samband med vår kvittering kändes också brutalt viktig då det gav den energiboost vi behövde inför halvlek två.
 
Nästa match blir nu en elljustillställning på fredagkväll när UFC:s akademi tar emot oss. På återseende!
 
Erik Johansson

 Gilla (202)

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.