Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Imponerande seger mot akademin

2019-09-28

 

När lagen möttes i våras var det ett jämnt och tight scenario som publiken bjöds på. I fredagens uppgörelse var det gästande Friska Viljor för hela entrépengen. När röken lagt sig över Noliaområdet lyste 2-7 med ilsket röda siffror på resultattavlan. Något som dessutom får anses smickrande för Umeå FC:s akademi.
 
Vi går tidigt ifrån till 3-0 efter ett kanonskott i krysset av Anton, aggressiv press och behärskat avslut från Linus samt ett straffmål från Herman. Trots att vi har ytterligare några kvalificerade målmöjligheter står sig resultatet halvleken ut.
 
Vi kommer överens om att försöka döda matchen direkt i andra för att inte riskera att släppa in motståndarna.
 
Sagt och gjort. Nästan omgående snor Linus pånytt bollen, rundar målvakten lekande lätt och slår in spiken i akademikistan. Sedan fortsätter målen att droppa in. Herman gör femman formidabelt frispelad av Linus och Jonathan Powell fyller på med ett nickmål innan hemmalaget, tyvärr, tillåts reducera två gånger om. Matchen avslutas dock verkligen i dur sedan Albin Svensson rundat av med ett mäktigt distansskottsmål.
 
Sammanfattningsvis den bästa insatsen på ett bra tag och många bra saker att ta med sig för framtiden. Linus Nordin är planens gigant, men många gör riktigt fina insatser och laginsatsen bör verkligen framhållas. Vi har ju också utöver målen, i synnerhet i andra halvlek, säkert nästan tio högoktaniga chanser. Men gör man sju mål så är det svårt att klaga på effektiviteten. Motståndarna är trots allt egentligen inte alls ett dåligt lag. Vi gör dem dåliga för dagen.
 
I och med segern gick vi förbi Skellefteå och har tre poäng upp till kvalplatsen där Ytterhogdal huserar. Nästa helg väntar en tuff holmgång med Piteå på Skyttis. Det ser ut att kunna bli en spännande avslutning på säsongen trots allt... På återseende!
 
Erik Johansson

 Gilla (189)

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.