Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Tennissiffror när Viljorna la Piteå på rygg

2019-10-06
 
Det var en något udda tillställning som de drygt tvåhundra besökarna fick bevittna när våra grabbar segrade med 6-1 denna lördagseftermiddag på Skyttis. Piteå hade inte mycket att spela för vilket märktes såtillvida att man la det mesta av krutet på offensiven. Vi har ju många mål att ta in på Ytterhogdal i kvalplatsracet och gjorde detsamma inledningsvis. Ytorna blev därför stora och spelet böljande.
 
Vi börjar bra, även om Piteå börjat sticka upp vid ett par tillfällen, så är det helt i sin ordning när Herman från nära håll sätter oss i förarsätet i den 17:e minuten. Bara ett fåtal minuter senare så kommer tvåan på straff sedan Herman blivit ordentligt dragen i tröjan fri med målvakten och sedan förvaltat straffen på bästa sätt själv. Piteåspelaren blir också frilägesutvisad till råga på allt. När vi väl blir en man mer börjar vi dock få för bråttom att anfalla och Piteå tillåts istället reducera på en av sina sylvassa omställningar. Vi hamnar i en dålig period och trots det numerära överläget så hänger kvitteringen lite i luften. Men tack och lov hittar Anton fram till Herman med sin känsliga inläggsfot och den senare skallar in trean utan pardon. Resultatet står sig sedan ända till pausfikat.
 
Ingen är egentligen, trots tvåmålsledningen, riktigt nöjd med insatsen. Vi har inte riktigt tålamod och behöver lugna ner oss och våga spela och äga boll trots att Piteå pressar och chansspelar med en man kort.
 
I andra maler vi sakta men säkert ner motståndet. Albin serveras öppen bur av Linus fram till fyran, Jonte knoppar in ett fint inlägg från Luis innan Araya avslutar målfabrikationen för dagen genom att stöta in en målvaktsretur på Albins avslut.
 
Summa summarum en stark insats av oss. Att slå ett såpass bra lag som Piteå med så stora siffror är ändå imponerande. Även om det fanns lägen för mer så känns det ganska förmätet att älta. En femmålsseger var ändå mer än vi vågade hoppas på inför. Individuellt sett gör Herman hattrick för första gången i år och Mack gör en suverän insats den tid han är på planen. Linus tillhör återigen en av planens bästa och Ludvig Kallin går från klarhet till klarhet i sina inhopp.
 
En omgång återstår alltså och det är raffinerat så det förslår. Vi möter i sista omgången ett Kramfors på bortaplan som är piskade att vinna för att ha chans att rädda sig från direkt nedflyttning. Vi kommer också att behöva vinna, förmodligen med några bollar, så det blir en intressant utmaning för oss och ångestladdat för ådalslaget. På återseende!
 
Erik Johansson

 Gilla (174)

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.