Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Två lärorika kvalmatcher till eliten !

2019-10-29

Friska Viljor P19 har spelat två kvalmatcher till Allsvenskan. Elitmiljön för 19 åringar i svensk fotboll. Matcher som har visat att klubben har materialet/spelarna men inte den match förbredande miljön för att utmana motståndarna över 2 gånger 90 minuters kvalspel.

Tlläggas ska att tex Enskedes lag var i snitt ett år äldre än Friskas lag(8 elftedelar av startelvan kunde ha spelat kval till P17 !)

I bägge matcher får vi en dålig start. Även om vi pratat om hur viktigt det är att vara noggrann så ligger vi under med 0-2. Sedan är det liknande senario att vi jämnar ut spelet och tar bitvis över matcherna, framför allt i borta matchen mot Enskede. Där vi var typ 20 cm från att kvittera 5 min in på andra.

Ser vi spelmäsigt över matcherna så är vi närmare än vad resultatet visar. Alla killar som varit med har både fått bekräftelse på hur nära vi är men också tankar om beteenden för att ta sig till eliten.  Nu tar vi ett tränings och matchuppehåll för 02er och 01er. 03erna har Distrikstslagscupen 15-17 november framför sig

Vi kommer tillbaka nästa säsong och vem vet... De kan bli kval igen:)


 Gilla (163)

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.