Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Niclas Håkansson lämnar för division 1

2020-01-07

I dag är det klart att Niclas Håkansson lämnar för att testa sina vingar i hårdsatsande Sandvikens IF och spel i division 1.

Niclas har varit lagkapten för Friska Viljor de senaste åren har varit föreningen trogen med åtta säsonger och representerade A-laget i hela 132 matcher. Karriären startade som innermittfältare men det var nu de sista åren som han i en ny roll som mittback blev allt mer uppmärksammad och eftertraktad av föreningar högre upp.

Ordförande Andreas Fahlgren medger att det är en viktig kugge som lämnar men är givetvis glad för Niclas skull.

"Niclas har varit vår lagkapten de senaste åren är givetvis svår att ersätta men vi har stor tillit till spelarna i vår trupp, likväl som till våra tränare. Exakt hur detta påverkar vår grupp inför säsongen 2020 är för tidigt att säga, vi kommer att spika den inom en månad."

Att ta beslutet om att gå vidare har inte varit lätt för Niclas men vi i föreningen vill på alla sätt och vis tacka honom för allt som han bidragit med under åren. En äkta ledare och vän.

Innan han skiftade fokus till de rödvita i Gästrikland så passade vi på att ställa några frågor till ”Nicke”.

Ny spännande utmaning för dig nu! Hur svårt var det att komma fram till ett beslut och vad var det som lockade med Sandvikens IF?

Var ett otroligt svårt beslut att fatta. Har ju trivts alldeles utmärkt i Friska Viljor, med hela klubben, med Pero som tränare och inte minst grabbarna i laget. Men tillslut kände jag att jag ville testa en ny utmaning.

Har varit en handfull klubbar som varit intresserade men redan från första samtalet med Sandviken och deras tränare Pell Olsson kändes det riktigt bra. Sandviken som klubb har höga ambitioner och vill framåt, precis som jag. Så det känns väldigt spännande och kul att se vad säsongen 2020 kan leda till.

Du har representerat Viljorna i närmare 9 år, hur skulle du vilja summera dina år i Friska Viljor FC?

Fantastiska 9 år. Varit med om mycket, både motgång och framgång. Och just nu känns det som att föreningen har hittat rätt balans, allt från ungdomslagen till A-laget. Det ser ljust ut!

Sedan är det ju de här 9 åren som format mig som fotbollsspelare. Det är här jag fått min utbildning och utveckling som fotbollsspelare.

Vad blir det som du kommer att sakna mest med gulsvart?

Kommer att sakna mycket, allt ifrån de som jobbar runt om klubben och tränarna Pero och Erik. Men det jag kommer att sakna mest tror jag är lagkamraterna.

Friska Viljor har ju en alldeles speciell lagsammanhållning där alla triv med alla. Har alltid varigt roligt att åka till en träning.

Vad hoppas du mest på för din egen del det kommande halvåret?

Hoppas såklart att få vara skadefri och även få spela så mycket som möjligt. Vill fortsätta att utvecklas och bli en ännu bättre fotbollsspelare.

 

Åerigen, lycka till – och tack Niclas. Vi säger även grattis till Sandviken till ett klass-förvärv.


 Gilla (171)

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.