Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Nu tar vi nästa steg – vi skapar ytterligare en förening!

2020-01-07

Vi har efter denna säsong insett att vi nu står vid ett vägskäl eftersom vårt U19-lag behöver en större utmaning än vad division 4 kan erbjuda. Vi har därför valt att skapa större tävlingsmöjligheter för våra ungdomslag genom att bryta ut ungdomsverksamheten till en fristående fotbollsförening.

Vi har kommit långt
Friska Viljor FC har under flera år arbetat hårt för att bygga upp en lokalt förankrad verksamhet med fokus på utbildning av unga, drivna och talangfulla fotbollsspelare från Örnsköldsvik. Idag är vi väldigt stolta över vad den representerar och att vår verksamhet vuxit med flera målmedvetna spelare och ledare!
 
Och precis som vi hoppats så har följden blivit att vi inte bara har förbättrat miljö för utveckling på individnivå årligen, utan också att vi ser tydliga sportsliga framsteg i alla våra lag.
 
Som resultat så har vi en stark stomme av lokala spelare i vårt representationslag som slåss i toppen av division 2 med spelare som utvecklats tillsammans och varit föreningen trogen under flera år! Därtill har vi vunnit 2 av 3 ungdomsserier denna säsong och visat att våra ungdomsledare och spelare presterar år efter år!
 
Men det är väldigt viktigt att föreningen utvecklas i samma takt som det sportsliga och idag skulle man kunna säga att föreningen har växtvärk, inte minst på ungdomssidan. Förutom att vi måste fortsätta att bygga upp föreningen med nya roller och ideella resurser för att klara de utmaningar som vi ser komma, så måste vi också ge våra unga spelare ytterligare utmaningar i sin fotbollsutbildning.
 
En akademi – vår långsiktiga plan
Med den nya föreningen, som kommer att ta heta Friska Viljor Akademi FC och kommer att ta vårt andralags plats i division 4, kan vi introducera ytterligare ett tävlingsmoment och därmed göra en ansats för att nå division 3. En nivå som våra ungdomar redan visat att de är redo för.
 
Vi tror att vi på det här viset skapar tydligare fokus på våra unga talanger samt skapar bättre förutsättningar för samarbete med de lokala fotbollsföreningarna och fotbollsgymnasiet.
 
Vår långsiktiga målsättning är att arbeta emot Svensk Elitfotbolls akademiregelverk som är ett certifikat man endast kan få godkänt om representantlaget spelar i minst division 1, men något som vi ändå kan använda som måttstock redan idag.
 
För att hitta inspiration till vår ungdomsverksamhet och i framtiden bli en av Norrlands ledande ungdomsakademier i tät samverkan med ungdomsföreningarna i Örnsköldsvik anser vi att detta är det mest gångbara steget att ta för fotbollen i Örnsköldsvik.
 
Styrelsen Friska Viljor FC

 Gilla (160)

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.