Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Pero Kapcevic mot ny utmaning

2020-01-25

Vi kan nu bekräfta att Pero Kapcevic lämnar Friska Viljor FC för en assisterande roll i Allsvenska Östersunds FK. En dröm för honom och ett kvitto för oss att föreningen har tagit ett steg till.

Att detta sker i slutet av januari är tidsmässigt inte optimalt, men föreningen har redan en spännande, långsiktig och stark lösningn på plats. Mackenzie Ward och Luis Vasques, bägge med 6 säsonger i Friska Viljor FC kliver in i en tränartrio-konstellation tillsammans med nuvarande assisterande tränaren Erik Johansson. ”Mack” kommer att ha huvudansvaret med Luis och Erik som stöttar upp i sina assisteranderoller.

Vi finner såklart lite extra stolthet i att vår filosofi som går ut på att satsa på egna talanger inte bara gäller för spelare, utan att vi också kan skapa förutsättning för seriösa talanger som önskar utvecklas inom sin tränarroll.

Teamet har redan tagit över och leder laget från och med träningen idag med sikte på en intensiv träningsvecka och träningsmatch mot Umeå FC på lördag.

Peros äventyr börjar också idag då han nu ansluter till Östersunds FK för att lära känna gruppen och därefter den 1 februari åka med till Portugal på träningsläger.

Nu när affären är klar skickar han en hälsning till alla inblandade i Friska Viljor.

”Jag har under mina 16 år i Sverige och Örnsköldsvik alltid haft ambitionen att nå Allsvenskan. 2011 fick jag konstatera att det inte blev som spelare då jag avslutade min karriär efter en säsong i Friska Viljor. Nu har jag arbetat hårt och fokuserat för att nå hit som tränare i stället, och är jättelycklig när jag äntligen får chansen!

Jag vill såklart tacka Friska Viljor som har gett mig möjlighet att visa upp mina färdigheter och jag hoppas att jag inspirerat alla ledare och spelare så att de inser att steget från division 2 till Allsvenskan inte är omöjligt.

Nu lyckönskar jag samtliga inblandade i föreningen, fortsätt på den inslagna vägen. Jag kommer att ha kvar min bostad i Örnsköldsvik och kommer regelbundet att hälsa på och hålla kontakt.”

Ordförande Fahlgren är givetvis nöjd med utvecklingen som Pero varit en del av de senaste åren och ser framåt med optimism.

”Föreningen har haft äran att ha Pero som utbildare under tre år nu och vi har sett att hans kunskaper, tillsammans det fantastiska arbete samtliga ungdomsledare med Martin Wallin och Roger Westin i spetsen har utfört, har lyft föreningen flera steg.

Vi är tacksamma att vi nu kommit fram till den plats då våra spelare och ledare regelbundet har ögonen på sig från klubbar högre upp i seriesystemet, då det varit en målsättning sedan vi startade vår ungdomsinriktning 2012.

Vi står idag på en stabil grund med fantastisk bredd och ser fram emot att med vår nya tränaruppsättning bygga en stomme som kan ta oss till nästa steg.”

Slutligen kan vi också informera om att i denna övergång ingår det även att bägge föreningarna ska spela en träningsmatch mot varandra i Örnsköldsvik. Vår gemensamma målsättning är att få till detta under sommarmånaderna så att vi kan få till en fin fin fotbollsfest på Skyttis!

Nu återstår det bara att säga,
Lycka till Pero, gör oss stolt!


 Gilla (140)

Anders "Myggan" Nordin
2020-01-26 17:20
Grattis, Tero! Detta har Du gjort Dig förtjänt av. Lycka till i Allsvenskan!!!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.