Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC

Sök nyhet  

Samarbete för individuell utveckling!

2020-02-06

Friska Viljor FC, Friska Viljor Akademi FC samt Anundsjö IF har ingått i ett samarbetsavtal för att gagna de lokala talangerna i Örnsköldsvik med omnejd. Föreningarna kommer att samverka genom utlåning av spelare samt ett gemensamt arbete för den enskilde fotbollsspelarens utveckling

Friska Viljor FC har under flera år arbetat hårt för att bygga upp en lokalt förankrad verksamhet med fokus på utbildning av unga, drivna och talangfulla fotbollsspelare från Örnsköldsvik. Idag är vi väldigt stolta över vad vår förening representerar och att vår verksamhet vuxit med flera målmedvetna spelare och ledare!
 
I och med detta avtal så bygger vi vidare genom att öppna ytterligare dörrar för spelare och ledare att utvecklas. Tillsammans med Anundsjö IF har vi tillsammans skapat fler alternativ för ambitiösa individer att utvecklas.
 
Individens fortsatta utveckling 
En av huvudtankarna är att vi samarbetsparter gemensamt tar ansvar för att sätta rätt utmaning för våra talangfulla fotbollspelare.
 
Rent konkret så innebär detta att de spelare som i Friska Viljor Akademis verksamhet blir överåriga erbjuds fortsats satsning i Anundsjö IF och division 3 om man inte ännu är mogen att ta steget till division 2.
 
Löpande under säsongen så samverkar tränare och ledare genom att gemensamt följa utvecklingen på spelarna, och kan på så vis kan vi säkerställa att de som utvecklas något senare ändå har stora möjligheter att ta ytterligare ett steg i sin utveckling och därigenom eventuellt också nå Friska Viljor FC.
 
Utlåning av spelare 
Den andra huvudtanken med samarbetet är att spelare som är i Friska Viljor FCs trupp som får lite mindre speltid i division 2 kan lånas ut och spela matcher med Anundsjö IF. På detta vis får spelaren en större utmaning och utvecklande miljö än upplägget där vi tidigare lät spelarna matchas i division 4.
 
Fotbolls-Ö-vik växer! 
Vi är glada att vi fått till detta typ av samarbete då vi är säker på att sådana här initiativ krävs för att Örnsköldsvik ska kunna växa som fotbollsstad. Ju fler föreningar som drar åt samma håll i kommunen, desto större utväxling och bättre möjligheter kommer det att skapas för de killar i våra ungdomsföreningar som drömmer om att bli fotbollsproffs! 

 Gilla (147)

Anders "Myggan" Nordin
2020-02-06 19:17
ÄNTLIGEN!!! En jättebra idé. Men ändå bättre om samarbetet kan innefatta fler föreningar. Exempelvis KB 65 FF i division 4...
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in förljade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.