Start
A-lag
Division IV
U17
Fotbollskola
Marknad & Media

Guide
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Nyheter

Lista senaste  20   50   Alla

Sök nyhet  


2004-01-14

Daniel från Timrå ny i Friska Viljor

20-årige mittbacken Daniel Theorin, som närmast kommer från division 2-laget IFK Timrå, är den sjätte i raden av nya spelare som Friska Viljor presenterar i den trupp som håller på att ta form inför klivet upp i Superettan.


Daniel har sedan en tid tränat med Friska Viljor och nu har han också skrivit på övergångshandlingarna.
-Att ta klivet upp till ett lag som spelar i Superettan ser jag fram emot, det är verkligen en stor chans som man inte gärna kan avstå ifrån, säger Daniel, för vilken det nu återstår att få klart med jobb och bostad i Övik.

Daniel har fint fotbollspåbrå att falla tillbaka på. Pappa Bosse är en välkänd fotbollsprofil på våra breddgrader, med bl a allsvenskt spel i IK Brage på sin digra meritlista.
-Jag får fortfarande en del goda råd av honom. Sedan var han min tränare under en säsong i Älgarna, där jag fick min fotbollsmässiga fostran på A-lagsnivå, berättar Daniel.
Som ungdomsspelare började denne härnösandsfödde yngling spela fotboll i Moffe. Sedan blev det A-lagsspel i Älgarna, Selånger och GIF Sundsvall.
-Var med i deras trupp för två år sedan. Spelade några träningsmatcher, men kom aldrig så långt att jag fick plats i deras allsvenska lag. Fick nöja mig med spel i GIF:s reservlag, säger Daniel.

Det stora genombrottet kom förra året i IFK Timrå. Bl a blev han korad till norrlandstvåans bäste försvarsspelare. Han var t om lagkapten i det IFK, som bl a besegrade Friska Viljor på SKyttis med kalra 3-0 (Daneil Theorin svarade för 1-0-målet, nick på frispark).
-Daniel är en ytterst lovande mittback, som vi tror och hoppas kan utvecklas till att bli en tillgång för oss i Friska Viljor. Grundtalangen finns där, likaså en hög ambition. Att vid så unga år vara lagkapten i ett division 2-lag tyder dessutom på att han besitter goda ledaregenskaper, säger Friska Viljors ordförande Jerry Häggström.
                                         * * *

Utöver Daniel Theorin har Friska Viljor tidigare presenterat följande nya namn i sin trupp:
Calle Carlsson (målvakt, från Robertsfors), Henrik Noren (ytterback, Umeå FC), Petter Jacobsson (ytterback, Östersunds FK), Jimmy Anjevall (mittfältare, Östersunds FK) samt Ibrahim Atiku (mittfältare, Västerås SK).